Bayer: „Olyanok voltunk, mint a kretének”

Ha még egyszer valamelyik kampánystratéga kitalálja, hogy reggeltől estig azt kell szajkózni, hogy keményen dolgozó kisember, akkor bemegyek, és mindenkit felpofozok. Már égett a bőr a pofámról, jöttek a fideszes politikusok, és ezt ismételgették. Olyanok voltunk, mint a kretének – mondta az Index tudósítása szerint Bayer Zsolt a tatai polgári esték csütörtök esti rendezvényén.
Bayer a fenti idézetet arra a közönség soraiból érkező kérdésre mondta, hogy mi történt a Fidesz kommunikációjával, mert az utóbbi időben mintha nem működne olyan fényesen. Bayer az Index tudósítása szerint rögtön azzal kezdte, hogy a kommunikáció csak egy probléma a Fidesszel mostanában: elhibázott intézkedések, átgondolatlan törvényjavaslatok, hülye viselkedések sem segítik mostanában a Fidesz népszerűségét.

De - tette minden bekezdése elé Bayer - nem őt kérdezik ilyenkor, mert ha őt kérdezték volna: szóba sem hozza az internetadó ötletét, mert azzal sikerült az utcára vinni egy hatalmas heterogén tömeget a kormány ellen: „megajándékoztuk az ellenzékünket egy olyan közösségi élménnyel, amiben nagyon régen nem volt részük, újra el tudták hinni magukat". Bár szíve szerint támogatná a vasárnapi zárva tartást, de: „ha már a világ összes létező konfliktusát magunkra borítottuk, akkor 526.-nak még bevállaljunk egy ilyet is? Azt mondtam volna, hagyjuk a francba"; normálisan, egyszerűen, egy sima összeadással elmagyarázta volna, hogy az új autópályadíj-fizetési rendszer miért jobb az embereknek: „annyira hülyék vagyunk, hogy ezt sem tudtuk elmagyarázni".

Bayer szerint - ahogy egy korábbi írásában megfogalmazta - a lélek hiányzik a Fideszből mostanában. Itt az ideje elővenni a régi lelkünket - fogalmazott. Ezt egyébként annyiszor mondta el, hogy nem lenne meglepő, ha azok a kifogásolt kampánystratégák kipróbálnák Bayer ötletét, és úton-útfélen azt hangsúlyoznák a következő hetekben, hónapokban a fideszes képviselők, hogy a régi lelküket veszik elő a jövőben.

Bayer szerint, „ha marad a jéghideg pragmatizmus, profizmus, plusz elhisszük, hogy minden azon múlik, hogy a kampánycsapat mit talál ki, akkor megyünk a levesbe, és meg is érdemeljük".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.