Kiakadtak a fröcsögő Bayer állami kitüntetésén

Köves Slomó és Bodnár Dániel élesen bírálja, hogy Bayer Zsolt állami kitüntetést kaphatott. Szerintük a kormány olyasvalakit tüntetett ki, aki tevékenységével a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet.

– Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétről hétre a gyűlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül" – közölte Bayer Zsolt publicista állami kitüntetése kapcsán Köves Slomó rabbi, az  Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a Zsido.com megkeresésére.

A portál emlékeztet rá: a Pesti Vigadóban augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vette át Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap publicistája. A szerzőt három hónappal ezelőtt 250 ezer forintra büntette a Médiatanács gyűlöletkeltő és kirekesztő tartalom közlése miatt. A hatóság szerint az elismerésben részesült publicista jogsértést követett el akkor, amikor minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett.

Köves Slomó hozzátette: „az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet".

Bayer kitüntetése kapcsán nyilatkozott Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője is, aki közölte: "a dühös és mellőzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyűlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentős állami elismerés által több mint szerencsétlen. Bayer Zsolt elmúlt 15 éves munkássága ennek a mellőzött kisembernek a gyűlöletéből táplálkozó szalonképtelen szöveghalmaz, amit egy jóérzésű szülő még elrettentésképpen sem mer megmutatni a gyerekének".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.