Bayer letette a szent fogadalmat, hogy nem szitkozódik többé

A Magyar Hírlap publicistája a Mandinernek adott hosszú interjújában jelentette be, hogy a kitüntetése hatására lemond a szitokszavakról a politikiai írásaiban. A politikából is szóltak neki.
Felhagy a trágár és durva politikai publicisztikák írásával – állította Bayer Zsolt a Mandinernek egy maratoni interjúban. „Tartottam az ujjam az Enter fölött, hogy ne, Zsolt, ne nyomd meg, aztán csak győzött a kisördög. Na, erről kell leszokni nagyon sürgősen”- ígéri a lovagkereszttel kitüntetett újságíró, aki miatt már csaknem százan százan adták vissza már saját állami kitüntetésüket. „Nagy, szent fogadalmat is teszek itt most a kitüntetések és egyebek hatására, hogy tehát: megpróbálok felnőni a feladathoz.”(Mint kiderült, egy politikus barátja is tudatta vele, nem a trágárságért kapta a lovagkeresztet.)

Az interjúban Bayer beszél a zsidósághoz való viszonyáról is, azt mondta,  családja túlkompenzált, mert apai nagyapjának az egyik testvére Volksbund-tag volt ezért 14 éves koráig, a gimnáziumig ő nem is hallotta ezt a szót. Az interjúban azt állította, hogy ő sosem „a zsidóval”, mindig emberekkel találkozik. Először vallott felmenői múltjáról, nyilas, III/III-as nagyapjáról is.

A Fideszben az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosa azt is elmondta, hogy 1988-ban egyáltalán nem olyan ország lebegett a szeme előtt, amilyet 2016-ban maga körül lát, ő és nemzedéke kudarcot vallottak a polgári Magyarország felépítésében. Arra kíváncsi, hogy mire jut az újabb nemzedék, de illúziói nincsenek - mondta Bayer. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.