Bayer az internetadóról: „Nincs semmi értelme"

Az internetadó elleni vasárnap esti nagy tüntetés után több jobboldali véleményformáló és politikus is megszólalt az ügyben.
Bayer Zsolt Szerelem? című publicisztikájában azt veti fel: „Mi az, hogy egybites focihuligánok, kigyúrt, biliárdgolyó agyú 'ultrák' együtt verik szét a Fidesz székházát lúdtalpas, kígyóvállú, ultraliberális gennyládákkal?" A Magyar Hírlap újságírója egyedi tüntetéselemzése után a tervezett sarcról is elmondja véleményét: „Amúgy pedig az internetadót azonnal el kell törölni. És nem azért, mert ezek a rohadékok azt hiszik, törvények felett állnak. Azt hiszik, bármit megtehetnek. Azt hiszik, polgárháborút csinálhatnak. Ezt majd mi kezeljük. Hanem azért, mert hülyeség. Mert többet visz, mint hoz, és mert nincs semmi értelme. És mert néhány éve még mi is ezt mondtuk. Hát azért."

Fideszes politikusok nevük elhallgatását kérve nyilatkoztak a VS.hu-nak. Egyikük így fogalmazott: „Épp zöldséget szeleteltem a konyhában, amikor meghallottam a hírt a rádióban, kis híján levágtam az ujjam." Egy másik képviselő azt mondta: gyermekei arról számoltak be, amikor hazamentek az iskolából, hogy társaik egész nap azzal „bombázták őket": „térítsétek észhez az apátokat".

A Magyar Nemzetben Szerető Szabolcs Budapest nem Kijev címmel írt cikket. A szerző így konkludál: „A kegyelmi állapot még mindig nem múlt el: kikezdhetetlen felhatalmazása birtokában, szilárd hátországával a kormány szabadon eldöntheti, hogy megpróbálja-e konszolidálni a viszonyokat itthon és az ország nemzetközi kapcsolataiban – függetlenül attól, hogy ki a felelős az adott konfliktusért –, vagy tovább erőlteti az eddigi szabadságharcos politikát. Érv mindkét választás mellett felsorakoztatható.

Orbán Viktor egy hete a Millenárison arról beszélt, hogy a Fidesz–KDNP történelmi lehetőséget kapott az ország felvirágoztatására. Egy hét a politikában olykor nagyon hosszú idő, de azért ez a lehetőség azóta biztosan nem úszott el."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.