„Bátrak, akik elmondják az oktatás valós problémáit”

Az MSZP szerint katasztrofális állapotban vannak az állami kezelésbe került budapesti iskolák, ezért azt javasolják a fővárosnak, hogy vegye vissza a mintegy 150 intézmény fenntartását.
Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján bátornak nevezte azokat a tanárokat, szülőket és diákokat, akik elmondják az oktatás "valós problémáit".

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a kormány és a városvezetés "négy hónapja hazudozik" a budapesti közlekedés finanszírozásával kapcsolatban. Horváth Csaba a 3-as metró pótlásával kapcsolatos esetleges újabb buszjárat-kiszervezéssel kapcsolatban azt mondta, "nem tudjuk bizonyítani, de azért a gyanú elég erőteljes ahhoz, hogy itt egy nagy össznépi lopássorozat zajlik".

Horváth Csaba közölte továbbá, az MSZP javaslatot tett arra, hogy Nemes Jeles László, az Oscar-díjat nyert Saul fia című film rendezője is legyen Budapest díszpolgára.

Szaniszló Sándor, az MSZP másik képviselője ezt követően a fővárosi kukadíjak 15 százalékos csökkentését kezdeményezte, amire szerinte azért lenne szükség, mert ellenkező esetben a budapesti polgárok fizetik majd "az elrontott vidéki hulladékgazdálkodás" veszteségét. Budapest több mint 4 milliárd forintos bevételtől esik majd el azzal, hogy áprilistól elkezdi működését az országos hulladékkezelési társaság, az így kieső bevételek pedig a főváros takarítására szánt forrásokból hiányoznak majd - tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.