Bárándy: Orbántól jött a parancs az Ökotárs-iroda lerohanására?

Az Ökotárs Alapítvány elleni "rendőrattakról" kérdezi Papp Károly országos rendőrfőkapitányt a szocialista Bárándy Gergely, aki szerint "jó esélye" van annak, hogy a miniszterelnök személyes parancsára tartottak házkutatást a civil szervet irodájában.
Bárándy Gergely országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, levélben fordul a rendőrfőkapitányhoz azt tudakolva, kinek az utasítására vonult ki több tucat készenléti rendőr az Ökotárs Alapítvány irodájához? Politikai megrendelésre, esetleg Orbán Viktor miniszterelnök személyes parancsára, vagy a belügyminisztériumi utasításra történt-e, vagy szakmai döntés volt? Melyik rendőri vezető volt érte a felelős?

Az ellenzéki politikus szerint az a rendőri vezető, amelyik politikai indíttatású döntést hoz belép a politikai térbe, és így vállalnia kell ennek a politikai következményeit is. Márpedig a civil alapítvány rendőri rohamakor ez történt - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Bárándy Gergely azt mondta, "jó esélye van annak, hogy a miniszterelnök személyes parancsára történt a rendőrattak". Ezt a szocialista képviselő azzal magyarázta, hogy Orbán Viktor hétfői felszólalásában azon véleményének adott hangot, hogy ezek a civilek idegen hatalmak érdekeit szolgálják.

Hozzátette: nem felel meg a jogállami normáknak, ha ebben az ügyben a rendőrséget megfélemlítésre használják a civilekkel szemben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szeptember 8-án hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében tartott házkutatást tartott az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában.
Orbán Viktor hétfőn a parlament úgy fogalmazott: "azt szeretnénk, ha tiszta víz kerülne a pohárba, mert zavar bennünket a kétszínűség meg a hazugság. Nem szeretjük, ha valaki szabadságot mond, de zsoldban áll, függetlenséget mond, de kitartott, civilnek mondja magát, közben meg fizetett politikai aktivista. Törvénytiszteletről beszél, de ha a saját pénzügyeiről van szó, akkor kivételes elbánást kér, mondván, hogy ez nem magyar pénz".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.