Banánnal tüntettek a polgármester ellen Esztergomban

A fideszes Meggyes Tamás vezette "esztergomi banánköztársaság" ellen szervezett tüntetést az MDF és a Polgári Fórum, a helyi közéleti visszaélések miatti tiltakozáshoz csatlakozott az MSZP és az SZDSZ, valamint több civil szervezet. A polgármester büszke az intézkedéseikre.

Banánköztársaságnak nevezte Esztergomot csaknem százötven tüntető, aki a városháza előtt élőláncot alkotva, kezében banánnal demonstrált Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester ellen szombaton. A megmozdulást az MDF és a Polgári Fórum szervezte, de megjelentek az MSZP és az SZDSZ, valamint több civil szervezet képviselői is, és mindegyikük felolvasott egy-egy követelést. Az elmondottakat petícióként a városháza kapujára ragasztották.

Banán halom az esztergomi városháza előtt
Esztergom, 2009. október 3. Banán halom az esztergomi városháza előtt, mikor az MDF és a Polgári Fórum vezetésével pártok, civil szervezetek összefogva, élőlánccal tiltakoztak a Meggyes Tamás vezette, fideszes többségű önkormányzat antidemokratikus, romboló intézkedései, botrányai miatt. MTI Fotó: Beliczay László

A szónokok egyenlő lehetőséget követeltek az önkormányzati lapban és televízióban, szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, valamint követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, amely során szerintük Meggyes Tamás háza elé építenek tavat közpénzből.

A megmozdulásra a városháza épületéből nem érkezett reakció. Az eseményeket az emeleti ablakból az esztergomi polgármester kabinetfőnöke, Bakos Erika figyelte.

"Az esztergomi önkormányzat büszke intézkedéseire"

Az önkormányzat nem követett el törvénytelenségeket, intézkedéseiket nem szégyellik, azokra inkább büszkék - mondta Meggyes Tamás polgármester szombat délután azt őt is kritikával illető délelőtti tünetésre reagálva.

"Egy harmincezres városban százötven ember nem számottevő erő, akkor sem, ha hetente tüntetnek. A megmozdulást az MDF szervezte, de ott voltak az MSZP, az SZDSZ és más civil formációnak nevezett párttöredékek önkormányzati képviselői is. Ők tudják a választ a kérdéseikre, de az áll érdekükben, hogy rossz hírek terjedjenek Esztergomról" - tette hozzá Meggyes Tamás.

Szerinte a Fidesz győzelme kétségtelen, ezért őt emberként próbálják támadni, azonban "a Fidesz és Meggyes Tamás nem két külön dolog".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.