Kilép a Fidesz-frakcióból az asszonyverő képviselő

Kilép a Fidesz parlamenti frakciójából Balogh József képviselő, ezzel védi pártját és kormányát a "balliberális média támadásaitól".

Számomra magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait – közölte az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Mint írta, ezt a véleményét a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja, s ezt tudomására hozta Balogh József képviselőtársának, aki ezt követően tájékoztatta arról: kilép a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjából.

Mint beszámoltunk róla: a képviselő élettársát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az asszony azt állította, hogy a férfi bántalmazta, Balogh azonban úgy emlékezett, hogy a nő átesett egy vak komondoron.

Ugyanakkor a képviselő az Indexnek azt mondta: arról nem hallott, hogy Rogán Antal és Kövér László házelnök felszólította volna, hogy adja vissza mandátumát, azt hangoztatta, hogy döntését önállóan és minden pártbeli felszólítás nélkül hozta meg. Balogh elmondta, nagyon rossz passzban van, vidéki lakásába zárkózott, és a sajtóban megjelent cikkeket sem olvassa. Indoklása szerint „a balliberális média folyamatos támadásai a bekövetkezett eseménysorozat tisztázódását megelőzően sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit”. Ezért – bár az elmúlt több mint tíz évben mindig arra törekedett, hogy segítse pártját – most kilép a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjából.

Az esettel kapcsolatban Ertsey Katalin parlamenti képviselő, a nőket és családokat érintő ügyek szakpolitikusa, az LMP képviselői csoport tagja közleményt adott ki, amelyben az olvasható: "elég a sunnyogásból, ki az asszonyverőkkel a Parlamentből!"

Mint írja, "nem találok szavakat arra a cinizmusra, amelyet Balogh József ügye kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz tanúsít. Balogh József ne üljön be a függetlenek közé, hanem mondjon le a mandátumáról! Az eljárás végét ne a parlamentben várja meg egy olyan ember, akit két volt élettársa is veréssel vádol".

A képviselő felszólítja Orbán Viktort és a Fidesz-frakciót, hogy Baloghot azonnali hatállyal zárja ki a pártból és érje el, hogy lemondjon mandátumáról a képviselő. Szerinte a függetlenekhez való átültetés, a mandátum megtartása nem Balogh döntése, hanem a Fidesz gátlástalanságát mutatja. Mint írja, Balogh József szemmel láthatóan nem képes egyedül dönteni, erről a lépéséről a Fidesz vezetésével nyilvánvalóan egyeztetett. Orbán Viktor személyes szégyene, hogy egy vélhetően továbbra is velük szavazó független asszonyverő parlamentben tartását fontosabbnak véli, mint a becsületes lemondást.

Közleményét így zárja: "kormányközeli forrásokból úgy értesültünk, hogy Orbán Viktor altatni akarja a családon belüli erőszak önálló tényállássá emelését. Most már értjük, hogy miért".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.