Balog Zoltán: a kormány partnerséget ajánl a cigányságnak

Partnerséget ajánl a kormány a cigányságnak - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere Miskolc lyukóvölgyi városrészében, ahol közösségi házat adott át.

Balog Zoltán kifejtette: a kormány azon az állásponton van, hogy a romák olyan magyar állampolgárok, akiknek segítségre van szükségük, és ezért "elvárhatjuk azt, hogy éljenek is ezzel a lehetőséggel". A Lyukóvölgyi Közösségi Ház épp azért van, hogy ezt megtanítsák az itt élőknek, "az akarást is meg kell tanítani" – hangsúlyozta a miniszter.

Ha valaki meghallja Lyukóvölgy nevét, nyomorúság, emberi szenvedés, bűnözés jut az eszébe. Vannak, akik lemondanak ezekről a területekről, de "ez nem az a kormány, nem az a városvezetés" – fogalmazott Balog Zoltán.

Kitért arra, hogy a magyarországi cigányság kérdésében súlyos félreértések vannak: az egyik ilyen az, amikor valakik azt állítják, hogy a cigányság valamennyi tagja bűnöző, kizárólag a rendvédelmi szerveknek van feladatuk ezen a téren. Egy másik téves elképzelés, amikor azt mondják, a cigányok kizárólag áldozatok, kötelességünk rajtuk segíteni – tette hozzá.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a közbiztonság mellett a felzárkóztatás is kiemelten fontos. Közölte, a Lyukóvölgyi Közösségi Házat 42 millió forintból újították fel és bővítették is. Ebből 35 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.