Balog Zoltán megmondta, hogy hol szeretik az embert

Ez a tábor arról szól, hogy a világ kerek tud lenni, ahol tiszta levegő, víz és napsütés van, s ott vannak azok, akik szeretik az embert - mutatott rá Balog Zoltán miniszter az Erzsébet-programra.

Az idén már tehetségkutatás is zajlik az Erzsébet-táborokban, ahol a fiatalok kipróbálhatják magukat, adott esetben a szüleikkel együtt is - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az idei Erzsébet-tábor megnyitó ünnepségén szombaton Budapesten.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szombaton az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint az Erzsébet-programnak köszönhetően több mint 135 ezren részesülnek támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, ebből több mint 73 ezer gyermek jut pihenési lehetőséghez, közülük több mint 40 ezren vehetnek részt az Erzsébet-táborban. Hozzátették: összességében tavaly és idén a Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően csaknem 260 ezer ember, köztük több mint 100 ezer gyermek jutott, illetve jut kedvezményes üdülési, táborozási lehetőséghez.

A megnyitón Balog Zoltán szólt arról, ezekben a táborokban kiderülhet, hogy egy-egy diák mihez ért átlagon felül, megtudhatják, hogy mire képesek többek között a médiában, a művészetekben és különböző sportágakban, ezt a tevékenységet pedig az iskolai keretek között is folytathatják majd a tanév során.

Balog Zoltán közölte: a Nemzeti Üdülési Alapítvány által működtetett Erzsébet-tábor mozgalom rugalmasan tud reagálni az igényekre, s az idén 56-féle tábor közül választhat a több mint 40 ezer gyermek. Kitért arra, az Erzsébet-utalványt kétmillióan használják, ennek a haszna pedig lehetővé teszi, hogy szociálisan rászorulók is táborozhassanak.

A miniszter rámutatott: "a tábor arról szól, hogy a világ kerek tud lenni", ahol tiszta levegő, víz és napsütés van, s "ott vannak azok, akik szeretik az embert, akik figyelemmel fordulnak felé". Ha valaki mindezt átélte, akkor merít abból az erőből, amelyet itt összegyűjtött, és jobban el tudja viselni az életben támadt nehézségeket is - mondta.

A táborozással kapcsolatban úgy fogalmazott: "jó elmenni valahova és közösséget építeni". Táborozáskor a szülők, a tanárok és az egyházi közösségek is összefognak a gyerekek érdekében, így "a dolog csak jól sikerülhet" - jegyezte meg. Megemlítette, hogy amikor ő fiatal volt, mindez nehezebben ment, kevesebb lehetőségük volt az embereknek, "főleg, ha az egyházi világhoz tartozott". Balog Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén "a mérce magasra van téve", mert a tavalyi Erzsébet-táborok teljes sikert arattak.

Az Erzsébet-liget című nyitó rendezvényen beszédet mondott Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője és Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.