Balog Zoltán nem változtat a csapatán

Július 21-én, kormányülésen értékeli Orbán Viktor minisztereinek a munkáját. Balog Zoltán elégedett, az EMMI egyetlen államtitkárát sem szeretné meneszteni – mondta a miniszter a Népszabadság kérdésére.

A miniszter azt mondta, alapvetően elégedett államtitkárai munkájával, és biztos benne, hogy tárcájánál államtitkári szinten mindenki a helyén marad. Balog Zoltán szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy noha a miniszterelnöknek vétójoga van, Orbán Viktor alapvetően nem szól bele abba, hogy kivel dolgozik egy-egy minisztere, mert azt a tárcavezető felelősségének tekinti. Így az államtitkárai is szabadon dönthetnek arról, kik legyenek a helyettes államtitkáraik.

Balog Zoltán a nyáron minden államtitkárával személyesen leül majd, hogy az adott területek jövőbeni működését átbeszéljék. Azért is, mert mint a miniszter elmondta, Orbán Viktor a július 21-i kormányértékelésen megfogalmazza elvárásait a tárcák felé, és a minisztereknek/államtitkároknak a miniszterelnöki iránymutatásnak megfelelően egy másik, augusztus 19-én rendezendő kormányülésre kell a területükről szóló intézkedési tervet elkészíteni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.