Balog Zoltán: Most már meg az a baj, ha embereken segítünk?

Összességében 250 közel-keleti és afrikai keresztény fiatalt hív Magyarországra egy ösztöndíj-program keretében egyik első intézkedéseként a most alakuló vallásüldözés elleni helyettes államtitkárság – erről Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője beszélt a Magyar Időknek.

 A program keretében keresztény fiatalokat hívnak meg azokból az országokból, ahol üldözik őket. Első körben körülbelül 250 embert szeretne fogadni a tárca, a miniszter szerint ez pontosan 250 emberrel több annál, mintha nem tennének semmit.

A miniszter a hétvégén zajló kötcsei polgári piknikkel kapcsolatban azt mondta: az összejövetel központi témája a kvótareferendum lesz. Hozzátette: a polgári pikniken a polgári, keresztény, nemzeti tábor belső magja gyűlik össze, zárt körben beszélnek az országot érintő legfontosabb kérdésekről. „Ez mindig egy derűs találkozó. Ha bajok, nehézségek vannak, akkor is meg kell tudni őrizni az ember belső békéjét, mert az erő belülről jön, nem hatalmi pozíciókból, nem gazdasági eredményekből, hanem belülről. És ha ez a belső béke megvan, ebből származhatnak hatalmi pozíciók is, gazdasági eredmények is, amelyeket a közösség javára hasznosíthatunk."

Arra a kérdésre, hogy keresztényként hogyan éli meg a kormány migráció elleni harcát, azt felelte: „magam is föltettem már ezt a kérdést: nem szegjük-e meg a felebaráti szeretet parancsát, amikor egyébként a hitünket és a kultúránkat védjük? De a hit védelme legalább annyira keresztény kötelesség, mint a felebaráti szeretet. Itt azt is tisztázni kell, hogy kire vonatkozik a felebaráti szeretet. Az egész világot, mindenkit legfeljebb elméletileg lehet szeretni. Ma a világ legfenyegetettebb kisebbségét a keresztények jelentik, ezért állította fel a miniszterelnök úr a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot. Így jó lelkiismerettel tudom azt mondani, hogy közben utasítsuk el azt a típusú migrációt, amit az EU ránk akar kényszeríteni. De a migránsok nem lehetnek a gyűlölet tárgyai, hanem áldozatok." Hozzátette: a bevándorlók több mint kétharmada muszlim, tehát a keresztények a migránsok között is kisebbséget képeznek. És mit látunk? Hogy a német menekültszállásokon folytatódnak azok az atrocitások, amelyek Afrikában és Ázsiában érik a migránsokat. Aki inkvizíciót emleget az új vallásüldözés elleni államtitkársággal összefüggésben, az az áldozatból akar tettest csinálni, valahogy úgy, mint 2006-ban, amikor a Gyurcsány-kormány csőcseléknek nevezte azokat, akiket megvertek, akiknek kilőtték a szemét vagy eltörték a karját. Ez egy régi trükk, amit a balliberális oldal előszeretettel alkalmaz – mondta Balog Zoltán.

Az újságíró pontosító kérdésére, hogy esetleg nem az uniós kötelezettség elhárításáról van szó, a politikus azt felelte: az EU-n belül és a liberális közegben folyamatosan azt szajkózzák, hogy Magyarország nem akar részt vállalni a menekültprobléma kezelésében, és ezért nincs megoldás a válságra. Akkor most miért nem fogadják el, hogy mi megkeressük magunknak azt a feladatot, amire alkalmasnak, képesnek érezzük magunkat? Most meg már az a baj, ha embereken segítünk?

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.