Schönstein Sándor: Soha nem akartam megölni az anyámat!

Az édesanyja meggyilkolásával vádolt ifj. Schönstein Sándor "ésszerűtlen és logikátlan kitalációnak" minősítette a vele szemben megfogalmazott vádat. A 2008 decemberében megkezdődött büntetőper ma folytatódott újra Debrecenben.

- Teljesen ártatlan vagyok, édesanyám megöléséhez semmi közöm, nem vagyok bűnös - így kezdte vallomását a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság előtt ma ifj. Schönstein Sándor, akit azzal vádolnak, hogy 2007 húsvétján különös kegyetlenséggel meggyilkolta édesanyját, Balla Irma debreceni önkormányzati képviselőt.

Az 1978-ban született fiatalember jelenleg a Corvinus Egyetem végzős gazdasági informatikus hallgatója. Korábban programozó matematikus szakon tanult a Debreceni Egyetemen, de tanulmányait 2002-ben félbehagyta, s 2004-től lett a Corvinus hallgatója. Azonban még mindig csak negyedéves, mert 2008-ban - egy évvel édesanyja tragikus halála után - a rendőrség letartóztatta Balla Irma megölésének gyanújával. Tavaly a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 12 év letöltendő fegyházra ítélte, de idén tavasszal a Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet, s a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.

A Bakó József bíró által vezetett tanács előtt ma ifj. Schönstein Sándor kijelentette: hajlandó vallomást tenni az ügyben. Közölte: az ügyészség vádja szerinte ésszerűtlen és logikátlan kitaláció, ezért nem érti, hogy miért vádolták meg. A vád képviselőjének kérdésére elmondta: édesanyjával jó viszonyban volt, nem volt vele konfliktusa, bár azt elismerte, hogy 2002-ben, amikor a Debreceni Egyetemen megszakította a tanulmányait, egy veszekedésük a kölcsönös tettlegességig fajult. Védője, Magyar György ügyvéd kérdésére ifj. Schönstein Sándor elmondta: soha nem akarta megölni az anyját, s amikor utoljára látta, barátságosan váltak el egymástól.

A tárgyalás további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.