Balla Irma: "Kicsi, elegem van mindenből!"

A Fidesz-frakcióban széthúzás van, és a szeretőjének a felesége elmebajosan féltékeny – a halála előtt nem sokkal állítólag erre panaszkodott a meggyilkolt Balla Irma volt fideszes debreceni képviselő az egyik barátnőjének.

Ma megkezdődött az édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt S. Sándor büntetőpere a Hajdú-Bihar megyei bíróságon Bakó József bíró tanácsa előtt.

Mint korábban beszámoltunk róla: az akkor 57 éves Balla Irmát 2007 húsvétján brutális kegyetlenséggel ölték meg az otthonában. A bűncselekménnyel a fiát, a 32 éves egyetemista S. Sándort vádolják, akit nem jogerősen korábban 12 évi szabadságvesztésre ítéltek. A Debreceni Ítélőtábla tavaly megsemmisítette az ítéletet, és a bíróságot új eljárásra kötelezte.

Az új eljárás keretében a bíróság ma újra meghallgatta F. Istvánné tanút, az áldozat egyik legjobb barátnőjét, akivel a főiskolai tanulmányaik óta, mintegy negyven éve voltak jó barátok. F. Istvánné megerősítette, hogy Balla Irma röviddel a gyilkosság előtt járt nála, s elárulta, hogy van egy közvetlen munkatársa a Fideszben, akivel a kapcsolata szerelmivé mélyült. F. Istvánné ezen csodálkozott, mert Balla Irma az 1993-as rákbetegsége után úgy döntött, hogy soha nem lesz férfikapcsolata.

A tanú 2007-ben rákérdezett Balla Irmánál a kapcsolat jellegére, aki azt válaszolta: "értsd meg, Kicsi, minden van, s nagyon jó!". (A Kicsi a tanú beceneve – a szerk.) F. Istvánné hozzátette: Balla Irma közölte azt is, hogy "Kicsi, elegem van mindenből". A képviselő asszony – állítása szerint – kifejtette: azért van elege, mert a Fidesz-frakcióban széthúzás van, és megviseli az is, hogy az állítólagos férfiszeretőjének a felesége "elmebajosan féltékeny", rendszeresen zaklatja s fenyegeti őt. Egyszer összeszólalkoztak az utcán is, s akkor az állítólagos szerető felesége azt mondta, ez nem marad ennyiben. F. Istvánné szerint az ismeretlen férfit Balla Irma úgy írta le, mint közvetlen munkatársát a Fideszben, akivel egy pályázaton dolgoznak, s közösen tevékenykednek az – úgymond – "Fidesz oktatási és szociális osztályán". (Debrecenben a pártnak ilyen jellegű szerve nincs. Az önkormányzatnak van oktatási és szociális irodája, valamint a közgyűlésben van oktatási és szociális bizottság – a szerk.)

Mint ismert, az úgynevezett szerelmi szál már az előző tárgyalásokon is szóba került. Az ügy korábbi bírója, Nagy Antal több fideszes debreceni önkormányzati képviselőt kihallgatott az állítólagos szeretővel kapcsolatban, beidézte az illetékes önkormányzati bizottságok tagjait, s Balla Irma képviselőtársai egybehangzóan azt vallották: nem tudtak róla, hogy az asszonynak szeretője volna.

A tárgyalás folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.