Balla-gyilkosság: 'furcsa, hogy a lakás ujjlenyomatmentes volt'

A debreceni közgyűlés fideszes frakcióvezetőjének és rendőrségi szakértőknek a tanúkénti meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság elsőfokú tárgyalássorozata hétfőn a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon, Debrecenben.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát, S. Sándort gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Azóta a gyanúsított szabadlábon védekezik.

Papp László frakcióvezető a hétfői tárgyaláson elmondta: egykori frakciótársának voltak nézeteltérései a választókörzetében élőkkel, de nem több annál, mint a többi képviselőnek. Mint hozzátette, Balla Irmának kimondott haragosáról nem tud a választókörzet polgárai közül.

A politikus a tárgyalást vezető Nagy Antal bíró kérdésére - amelyben a bíró egy korábbi tanú vallomására utalt Balla Irma frakcióbeli szerelmi ügyét illetően - leszögezte: "soha nem hallottam róla, hogy Irmának szerelmi kapcsolata lett volna, sem a frakcióban, sem máshol".

Meghallgatása zárásaként a frakcióvezető a vádlott védőjének, Magyar György ügyvédnek a kérdésére kijelentette: kizárja, hogy politikai okai lennének a gyilkosságnak, ez a motívum fel sem merült benne.

A helyszínelésben részt vett rendőrségi bűnügyi technikus azt mondta: "elég furcsa", hogy a lakás, amelyben életvitelszerűen laktak emberek, annyira ujjlenyomatmentes legyen, mint Balla Irma lakása volt a gyilkosság után. Hozzátette, hogy ilyen tökéletesen nyommentesített terepet 27 éves praxisa alatt nem látott.

Korábban egy tanúként meghallgatott nyomszakértő is azt mondta, hogy csak "türelmes törölgetéssel" tüntethetőek el ilyen alapossággal ujjlenyomatok.

Balla Irma képviselő körzetéből több lakót is beidéztek tanúként. Ők egyhangúlag segítőkész embernek írták le egykori képviselőjüket, és kizárták, hogy a lakókörnyezetében felmerült kisebb konfliktusok vezérelhettek volna bárkit is gyilkosságra.

A tárgyalás szerda délelőtt folytatódik a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.