Tüntetnek a Szigetnél a 64 vármegyések

Óriási tumultust okoznak a tüntető 64 vármegyések a Sziget bejáratánál.

Nagyjából 100, a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom nevében felvonuló tüntető okoz hatalmas tumultust a Sziget bejáratánál. A szervezet egyik aktivistája korábban folyamatos demonstrációt jelentett be a Hajógyári sziget Nagyrétjére, természetesen a fesztivál idejére. Kedden meg is érkezett a bejárathoz, de nem engedték be, mivel a Sziget a rendezvény alatt magánterületnek számít.

Ma többen vonultak fel, a mintegy 100 tüntetővel legalább háromszor annyi készenléti rendőr néz farkasszemet - jelentette a helyszínről tudósítónk. Mindennek az az eredménye, hogy az összes pénztár és bejárat le van zárva, a bejutni szándékozók csak a VIP kapun mehetnek be. Ez azonban nagyon lassan megy, legalább fél órát kell sorban állni.

Tüntetők a bejáratnál

Zagyva György Gyula, a HVIM tiszteletbeli elnöke, aki egyben a Jobbik országgyűlési képviselője, a fesztivál főbejáratához szervezett tüntetésen felszólította az embereket, hogy próbáljanak együtt bemenni a rendezvény területére. Zagyva György Gyula a résztvevők előtt elmondott beszédében azt hangoztatta, hogy annyit akartak elérni, hogy tárgyaljanak velük a Sziget főszervezői. A képviselő szerint Gerendai Károlynak, a fesztivál főszervezőjének csak "annyit kellett volna mondania, hogy kérem fasiszta bácsik ne tüntessenek itt", de ezt nem tette meg.

A HVIM ellen a fesztivál főbejáratának másik oldalán tüntetést tartott a facebookon szerveződő civilek tucatnyi csoportja. A közösségi oldalon megfogalmazottak szerint tiltakoznak a szélsőséges elveket hirdető mozgalom tevékenysége ellen, melyről a közelmúltban a Sun riporterei is beszámoltak, s mely Magyarország nemzetközi megítélését negatív irányba befolyásolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.