Balázs Péter: egyre csökken a kormány szavahihetősége

Nagy dolgoknak kellene megváltozniuk, hogy a kialakult helyzetből jól jöjjön ki Magyarország – állítja Balázs Péter volt külügyminiszter. Szerinte a bírósági rendszer átalakításával kapcsolatos kifogásokat komolyan kellene venni.

Egyre inkább csökken a kormány szavahihetősége – nyilatkozta Balázs Péter volt külügyminiszter  az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szerinte a non paperben megfogalmazott – a bírósági rendszer átalakításával kapcsolatos kifogásokat tartalmazó – üzenetre figyelni kellene, nem pedig támadni, mert az szánalmas viselkedés.

Attól kezdve van súlya a kormánynak küldött úgynevezett non papernek, hogy azt hivatalosan átadták a brüsszeli magyar nagykövetnek, ami egy diplomáciai esemény – hangoztatta a volt az egykori miniszter. Balázs szerint ez egyfajta emlékeztető, amelyben a szóbeli üzenet tartalmát – hogy azt senki ne érthesse félre – írásban is rögzítik.

Szerinte komoly szervezeteknél nincs magánvélemény – Navracsics Tibor a dokumentumot korábban ilyennek minősítette –, tudják, hogy mit cselekszenek. A szakértő úgy véli, azt sem szabad hinni, hogy csak az számít, amit a „legfőbb főnök” ad át, az Európai Bizottságban egy előadó is számít, mindenki a szervezet nevében jár el.

Hozzátette ugyanakkor: a kormány szavahihetősége egyre inkább csökken az Európai Unióban, ennyi kommunikációs cikk-cakk után már csak a tetteknek hisznek. Nagy dolgoknak kellene megváltozniuk, hogy a kialakult helyzetből jól jöjjön ki Magyarország – fogalmazott.

Orbán Viktor IMF-fel kapcsolatos kijelentésével kapcsolatban pedig Balázs Péter azt mondta: a miniszterelnök összekeveri a bankautomatát az európai közösséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.