Bakondi szervezett molesztálásról beszél

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a kölni események kapcsán furcsának nevezte a rendőri erők határozatlanságát, és hozzátette, hogy figyelemreméltó a német média hallgatása is az ügyben.

A szilveszterkor Kölnben és más német városokban történtek arra utalnak, hogy az elkövetők szervezetten, nagy csoportban és rendkívül brutálisan követtek el bűncselekményeket – mondta Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a kölni események kapcsán furcsának nevezte a rendőri erők határozatlanságát, és hozzátette, hogy figyelemreméltó a német média hallgatása is az ügyben.

Elmondta azt is, hogy az unió migránspolitikájában nem a biztonságra és a külső határok őrzésére helyezte a hangsúlyt, hanem a befogadásra. Ez mostanra megváltozott – tette hozzá. Érezhető ez az EU vezető politikusainak nyilatkozataiból, így például David Cameron brit kormányfő megnyilvánulásaiból, aki éppen csütörtökön találkozott Budapesten Orbán Viktor miniszterelnökkel.

"Azt mondhatjuk, hogy ma már nem vitatott, hogy a külső határok őrzését meg kell oldani szilárdan ahhoz, hogy Európa biztonsága garantálható legyen" – mondta. 

Csaknem egy héttel a nők ellen szilveszter éjjel elkövetett tömeges szexuális zaklatásokat és rablásokat követően a szerdán ismertetett legfrissebb adatok alapján Kölnben több mint 100, Hamburgban pedig 50 feljelentést tettek a hatóságoknál. Kisebb mértékben, de történtek hasonló bűncselekmények Stuttgartban is. Éles bírálat érte a ZDF német közszolgálati televíziót, amiért csak napokkal később számolt be a történtekről.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.