Bakondi szerint csak háromféle migráns veszélyes

Óriási utánpótlása van a migrációnak Ázsiában és Afrikában, kiemelten a Közel-Keleten - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Nyíregyházán, egy fórumon.

Bakondi György az Országjárás - a népszavazás tétje című rendezvényen azt mondta, csak Törökországban hárommillió, Líbiában és Libanonban egymillió migráns van. Libanonban és Jordániában a "teljesen megtelt" táblát is ki lehetne tenni, ebben a két országban népességarányosan többen vannak, mint Törökországban - közölte a főtanácsadó, hozzátéve, ezek csak azok a migránsok, akik már elindultak Európa felé.

Hangsúlyozta, a migránsok felső korlát nélküli befogadása Magyarországon is nagyon hamar több nyugat-európai országhoz tapasztalt helyzetet eredményezne, ahol szegregált társadalmak jöttek létre. Szavai szerint vannak, akik nemzeti identitásukat tekintve eredetileg is "odavalók" , és vannak a keresztény-zsidó kultúrkörhöz, illetve az iszlámhoz kultúrához tartozó csoportok. Utóbbiak nem fogadják el és nem tartják be a mindennapi életükben az adott állam szabályait, önálló törvénykezéshez tartják magukat és ez irányítja az életüket.

Emlékeztetett, az Európai Parlament és az Európai Bizottság által megszavazott, nyolc elemből álló kvótacsomagról a következő időszakban döntenek a tagállamok vezetői. Mivel politikai veszély fenyeget, politikai döntés következik, ezért úgy gondolta a magyar kormány, hogy megkérdezi erről az emberek véleményét, döntse el ezt a kérdést Magyarország - mondta a főtanácsadó.

Szavai szerint a migránsok között érkezett háromféle csoport jelent konkrét veszélyt, a harcokban részt vett, kiképzést kapott katonák, a hálózatszervezési tapasztalatokkal rendelkező volt titkosszolgálati tisztek, valamint az úgynevezett vahabita hittérítők. Utóbbiaknak az a feladatuk, hogy a csalódott migránsok és a már Nyugat-Európában hosszú ideje élő, nemritkán második-harmadik generációs bevándorlók elégedetlenségét kihasználva az iszlám radikalizmus híveivé tegyék őket - fejtette ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.