Bajnaizás a Fidesztől - Fájni fog!

Bajnai Gordon hazudik, azt akarja letagadni, amit egy ország füle hallatára mondott - kommentálta az Együtt-PM szövetség vezetőjének szavait Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Bajnai Gordon elszólta magát, és ezt most próbálja letagadni - így kommentálta a Fidesz szóvivője szerdán, hogy az Együtt-PM vezetője - korábbi szavaira utalva - arról beszélt, nem a kormányváltás fog fájni, hanem az, ha Orbán Viktor hatalomban marad.

Az mno.hu tudósítása szerint Bajnai Gordon múlt héten azt mondta: "mindig készek vagyunk megtenni, amit a nemzet jövője érdekében meg kell tenni. Akkor is, ha ki kell mondanunk, hogy ez fájni fog. Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen". Kedden a volt miniszterelnök - a Fidesz nyilatkozatára reagálva - cáfolta, hogy megszorításokra készülnének, és szerinte nem a kormányváltás fog fájni Magyarországnak, hanem az, ha Orbán Viktor hatalomban marad 2014 után is.

Bajnai Gordon hazudik, azt akarja letagadni, amit egy ország füle hallatára mondott - kommentálta az Együtt-PM szövetség vezetőjének szavait Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint Bajnai Gordon hiába tagadja, hiszen beismerte, hogy "ha rajta múlna, újra fájdalmas megszorító intézkedéseket vezetne be", mint 2009-ben, amikor megszorítások sújtották a családokat, a munkaadókat és munkavállalókat, a nyugdíjasokat, a gyermeket nevelőket és az otthonteremtőket. Akkor nőtt a munkanélküliség, az államadósság, zuhant a gazdaság, elvettek egyhavi bért, egyhavi nyugdíjat, többször is emelték a rezsit, csökkentették a gázár-kompenzációt és a gyes időtartamát, és megszüntették a támogatott lakáshitelt, devizacsapdába csalva ezzel rengeteg családot - sorolta a szóvivő. Mint fogalmazott, Bajnai Gordon most ugyanazt folytatná, amivel egyszer már tönkretette az országot, majd példaként említette, hogy megszüntetnék a családi adókedvezményt, adót emelnének, csökkentenék a minimálbért, eltörölnék a rezsicsökkentést.
Zsigó Róbert arra szólította fel a volt miniszterelnököt, mondja meg, hogy ezeken felül milyen megszorításokat vezetnének be hatalomra kerülésük esetén.

A Fidesz szóvivőjét a tájékoztatón megkérdezték arról, hogy Gyurcsány Ferenc kávézni hívta Bajnai Gordont, miután az Együtt-PM vezetője két feltételt fogalmazott meg kedden ahhoz, hogy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció (DK) az MSZP és az Együtt-PM közötti választási megállapodás része lehessen. Zsigó Róbert erre úgy reagált, "láttuk, hogy mi volt az eredménye, amikor Gyurcsány és Bajnai legutóbb együtt kávézgatott": tönkretették az országot.

Arra a felvetésre, hogy a Népszabadság információi szerint a Fidesz illetékes munkacsoportja azt javasolja, ismét módosuljon az alkotmány a rezsicsökkentés védelme érdekében, a kormánypárt szóvivője azt mondta: nincs még döntés a rezsicsökkentés esetleges alkotmányos szabályozásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.