Bajnainál kedden Kiss Péter az első vendég

Kedden is folytatja az egyeztetéseket a miniszterekkel és államtitkáraikkal Bajnai Gordon. A keddi megbeszéléseken már személyi kérdések is szóba kerülhetnek.

Kedd délelőtt a miniszterelnök-jelölt elsőként Kiss Péter kancelláriaminiszterrel találkozik, aki 11 óra körül érkezett a minisztérium épületéhez.

Délután Veres Jánossal a pénzügyi tárca vezetőjével külön is egyeztet a kormányfőjelölt, majd csatlakozik hozzájuk Keller László államtitkár is. Szintén délután találkozik Bajnai Gordon a szociális és munkaügyi minisztérium vezetésével, Hiller István oktatási miniszterrel és Arató Gergely államtitkárral, Molnár Csaba közlekedési miniszterrel, aki ugyancsak az államtitkárával Puch Lászlóval megy az egyeztetésre.

Az MTI úgy tudja, Bajnai Gordon késő délután Székely Tamással és Vojnik Máriával valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel és Vadai Ágnes államtitkárral is találkozik.

Bajnai Gordon egyik feltétele volt miniszterelnök-jelöltsége esetére, hogy a "válságkezelésben közvetlenül részt vevő" tárcák élére ő jelölhessen minisztert. Sajtóhírek szerint ezek közé tartozhat a Pénzügyminisztérium, a szociális tárca, és a Miniszterelnöki Hivatal. Ezen tárcák vezetői kedden mennek Bajnai Gordonhoz, így elképzelhető, hogy a személyi kérdések is szóba kerülnek.

A miniszterelnök-jelölt az MSZP múlt csütörtöki frakcióülésén azt mondta: a miniszterek kinevezésénél az SZDSZ nem kaphat vétójogot, mint ahogy a fontos tárcák esetében a szocialista frakció sem. "A személyi döntések nem tűnhetnek politikai mutyinak, hatalomtechnikai trükknek" - mondta Bajnai Gordon.

A miniszterelnök-jelölt hétfőn kezdte az egyeztetéseket a tárcák irányítóival, mindenkitől helyzetjelentést kér az aktuális ügyekről, illetve a tervezett intézkedésekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.