Mégis adót került Bajnai?

A ciprusi hatóságok kiadták a Dataplex-ügyben érintett cégek adatait. A Magyar Nemzet újfent azt állítja, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök és Kóka János volt gazdasági miniszter nem fizetett adót a csaknem hárommilliárdos nyereség után.

Még jóval Bajnai Gordon miniszterlenöki kinevezése előtt az akkor általa vezetett Wallis Zrt. 2,5 milliárd forintért megvásárolta a Dataplex informatikai céget, majd három hónap múlve ciprusi vállalkozásokon keresztül 5,1 milliárdért értékesítette a MAgyar Telekomnak - értesült a Magyar Nemzet.

Dataplex központja Budapesten
Dataplex központja Budapesten, adattároló, számítógép monitorok, biztonsági kamerarendszer,

A csaknem hárommilliárd forintos hasznot hozó ügylet mögött adócsalást sejtett a Nemezeti Nyomozó Iroda, ezért céginformációkat kért a ciprusi társszervektől. A kért adatok megérkeztek, a nyomozást a Vám és Pénzügyőrség vette át.

Az ügyletben résztvevő és részben a két magyar politikus által irányított cégek a Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint nem nyújtottak be adóbevallást Cipruson.

A napilap korábban többször is foglalkozott már a témával.. Bajnai Gordon mindkétszer helyreigazítást kért. A vonatkozó pert Bajnai megnyerte. Idén január 7-én a Magyar Nemzetet a bíróság kötelezte annak közlésére, hogy nem történt semmiféle adóelkerülés.

A hazug szó akkor sem válik igazzá, ha százszor elismétlik - hangsúlyozta akkor Bajnai.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.