Bajnaiék büszkék a dunakeszi eredményre

- Egyre hatékonyabban tudjuk megszólítani azokat, akik meg akarnak szabadulni az Orbán-Simicska rezsimtől - írja a Dunakesziben lezajlott időközi választás kapcsán az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség.

Dunakeszi az első lépés a korszakváltás felé - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség azután, hogy az általa támogatott független jelölt a második helyet szerezte meg vasárnap a dunakeszi 7-es számú választókerületben tartott voksoláson, megelőzve minden más ellenzéki jelöltet.

A Pest megyei településen haláleset miatt tartották az időközi választást. A 36,91 százalékos részvétellel zárult választást Benkő Tamás, a Fidesz jelöltje nyerte 563 szavazattal, Oláh Noémi független (az Együtt 2014-PM támogatottja) 249 szavazattal lett a második, a harmadik helyet Bernát Kristóf, a Jobbik jelöltje szerezte meg (168 voks), Feketéné Miczki Melindára, az MSZP jelöltjére 153-an szavaztak.

A tavaly október 23-án választói mozgalomként létrehozott Együtt 2014 - amelyet a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület, valamint a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Milla Egyesület alapított - néhány hete lépett választási szövetségre a Párbeszéd Magyarország párttal, az LMP-ből kivált országgyűlési képviselők által alapított tömörüléssel.

Az Együtt 2014-PM az MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek között azt írta: "büszkék vagyunk arra, hogy együtt egyre hatékonyabban tudjuk megszólítani azokat, akik meg akarnak szabadulni az Orbán-Simicska rezsimtől, de eddig nem tudtak, vagy nem akartak maguknak pártot választani".Mint fogalmaztak, ez az eredmény csak az első lépés a korszakváltás felé. Folytatniuk kell "a remény koalíciójának felépítését: egyrészt be kell vonni a változást akarók összefogásába azokat az ellenzéki erőket is, amelyek ma még versengenek egymással, akarva-akaratlanul is erősítve ezzel Orbán Viktor hatalmát".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.