Bajnai videoüzenete: a demokratikus jogállam gerincét csigolyánként törték el

2014-ben a rendszerváltás 2.0-ás verzióját az Antall-i program keretében kell futtatnunk – mondta Bajnai Gordon Antall József halálának 20. évfordulójára küldött videoüzenetében.

Bajnai szerint Antall József öröksége az elmúlt két évtizedben mindenekelőtt a hiányával van jelen.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

- Az, amit Antall képviselt életében és jelképez ma is, egyre kevésbé érzékelhető a magyar közéletben - fogalmazott. A volt kormányfő így folytatta: "A demokratikus jogállam gerincét csigolyánként törték el az elmúlt három évben."

Bajnai úgy tapasztalja, hogy a keresztény erkölcs a magánéletbe húzódott vissza, mert azok a politikai erők, akik ezt hangoztatják, ennek ellenében cselekszenek. A nemzeti érzelemből két évtized alatt lassan, de fokozatosan nemzeti kártya lett, melyet nem restek egymás ellen kijátszani a politikai ellenfelek.

Európai kötődésünk megkérdőjelezése ma már nemcsak egy parlamenten kívüli szélsőséges csoport politikáját jellemzi, hanem egyre inkább a kormányét - emelte ki Bajnai Gordon.

Nehéz hinni, hogy Antall József elégedetten szemlélné azt, hogy egy magyar miniszterelnök a magyarok egy részét pusztán politikai alapon kirekeszti a nemzetéből - hangsúlyozta, s megkérdezte: hol van már a nyugodt erő? A mai kormány nyugalom helyett intézményesített nyugtalanításra van berendezkedve. Az örökös ellenségképgyártásra, a szüntelen háborúskodásra - hangoztatta Bajnai.

Antall József kormánya még erőt sugárzott, a mai magyar kormány viszont csak erőszakot - jelentette ki.

Orbán Viktor kormányzása szinte pontról pontra tagadása annak, amit a néhai miniszterelnök képviselt - állította az Együtt-PM vezetője. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.