Bajnai szerint van remény, ha van összefogás

Bajnai Gordon, az Együtt 2014 mozgalom társalapítója szerint ha széles körű összefogás eredményeként 2014-ben nem tudják legyőzni a jelenleg kormányon lévőket, "talán egy egész generációra elvész az esély".

A volt miniszterelnök pénteken Veresegyházon tartott lakossági fórumot. Az azt megelőző sajtótájékoztatón Bajnai Gordon a választói mozgalom szavazótábora gyarapításának fontosságáról, valamint a személye elleni lejárató "plakátháborúról" is beszélt. A Pest megyei település művelődési háza előtt tucatnyi tüntető várakozott jobbikos zászlókkal és táblákkal. A rendezvény rendőri biztosítás mellett zajlott, de rendbontás nem történt.

Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón tarthatatlannak nevezte, hogy félmillióan Magyarországon kívül keresik a boldogulást és a jelenlegi hatalom "utánunk az özönvíz" politizálását is. "Nagyon sok mindenkit meg kell még szólítania a különböző ellenzéki formációknak, köztük az Együtt 2014-nek", hogy világos üzenetek jussanak el az emberekhez arról: miért kell leváltani ezt a rezsimet – utalt tavaly október óta tartó országjáró körútja legfontosabb céljára.

A volt kormányfő az ellenzéki összefogás eredményeként várhatóan létrejövő, a választásokon induló formáció lehetséges vezetőjét, illetve a személyes ambícióit firtató felvetésekre reagálva azt mondta: a megfelelő számú támogató megszerzését követően annak kell az élre állnia, aki legyőzheti Orbán Viktort. A személyes ambícióknál sokkal fontosabb, hogy változás legyen.

Bajnai Gordon közlése szerint azért szeretne tisztázó beszélgetést folytatni Orbán Viktorral, mert a kormányfő "egy álcivil egyesületet felhasználva megszólította őt". Utalt arra is, hogy a héten újabb lejárató kampány indult ellene, amelynek "megrendelője nyilvánvalóan nem lehet más, mint Orbán Viktor és Simicska Lajos". Mivel Simicskát nem hívhatja ki nyílt vitára, és a hazugságokkal teli plakátokkal sem akar versenyre kelni, Orbán Viktorral szeretné a lejárató kampányban szereplő téves állításokat tisztázni – tette hozzá.

Szerinte a vita során világossá válhatna például, hogy a minimálbért nem az ő kormánya, hanem valójában a Fidesz csökkentette, az ingatlanadót a Fidesz vezette be - és "trükkösen" az önkormányzatokkal szedeti be -, és hárommillió ember magánnyugdíj-pénztári megtakarítását is a Fidesz vonta el. "Bízom benne, hogy előbb-utóbb választ kapok a meghívásomra" - mondta Bajnai Gordon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.