Bajnai számított a népszerűségük csökkenésére

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról az új közvélemény-kutatási eredményről, miszerint az Együtt 2014 vesztett a népszerűségéből, a volt kormányfő így fogalmazott: számított erre, hiszen egy ál-civil szervezet mintegy 200 milliós lejárató kampányt folytatott ellenük.

A következő kormány egyik első intézkedése a jelenleg teljes bizonytalanságban lévő közoktatási rendszer újjászervezése lesz - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 mozgalom társalapítója Nyíregyházán.

A politikus kifejtette: szemben a kormány állításaival, a közoktatás most folyó átszervezése rossz irányba megy, ezt így gondolja egy friss felmérés szerint a pedagógusok kétharmada. Hozzátette: a megkérdezett pedagógusok háromnegyede gondolja úgy, hogy az államosított keretek közt rosszabb lesz az ágazat finanszírozása, s tízből kilenc úgy véli, hogy az oktatás színvonala nem javul.

Bajnai Gordon közölte: abban az egy dologban ért egyet Orbán Viktorral, hogy Magyarországon özönvízszerű változások történtek, ám a változások nem jó irányt mutatnak. Szerinte Magyarország ma katasztrófa sújtotta terület, ahol nincs közbizalom, ahol zsugorodik a gazdaság, s amely az Európai Unió fekete báránya lett.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról az új közvélemény-kutatási eredményről, miszerint az Együtt 2014 vesztett a népszerűségéből, a volt kormányfő így fogalmazott: számított erre, hiszen egy ál-civil szervezet mintegy 200 milliós lejárató kampányt folytatott ellenük. Másik okként azt említette, hogy sokan bizonytalanok abban, hogy lehet-e majd az Együtt 2014-re szavazni. Ezzel kapcsolatban leszögezte: a mozgalom elérte, hogy már nem arról vitázik az ellenzék, hogy legyen-e összefogás, hanem arról, hogy hogyan. Mint mondta, belátható időn belül párttá alakulnak, s megteremtik az erős társadalmi közép politikai képviseletét.

A volt miniszterelnök ezután - országjáró körútja keretében - lakossági fórumot tartott a Korona Hotelben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.