Bajnai hangban már veri Orbánt

A hangerősorrend: Bajnai, Orbán, Gyurcsány, Vona, Mesterházy. Az fn24 közvélemény-kutatása szerint a mélyebb hangú politikusok népszerűbbek.

A politikusok közül a mélyebb hangúak népszerűbbek – állította egy nemzetközi kutatás. A felmérés azt igazolta, hogy a hangszínnek döntő szerepe van nemcsak az üzleti életben, hanem a politikában is.

A mélyebb hangúak sikeresebbek, mint a magasabb orgánumúak, ami pénzre is váltható. A tanulmány szerzői szerint a jelöltek hangja önmagában nem dönthet el egy választást, de befolyásolja azt. Az fn24 ezt vette alapul, amikor nem reprezentatív közvélemény-kutatásában arra kérte olvasóit, szavazzanak arra a kérdésre, hogy „Önnek melyik politikus hangja jön be legjobban?”.

A hangerősorrend: Bajnai Gordon (4220 szavazat, 35 százalék) Orbán Viktor (2526-22), Gyurcsány Ferenc (2071-18), Vona Gábor (1508-13), Mesterházy Attila (1364-12).

A Századvég néhány hete nem hangot mért, amikor megállapította, hogy Orbán Viktor február óta jelentősen növelni tudta támogatói számát, míg Bajnai Gordon támogatottsága csökkenő tendenciát mutatott. Egy Orbán-Bajnai kormányfőjelölti versenyben a felnőttek 54 százaléka a jelenlegit, 32 százaléka az előzőt látta volna szívesen 2014 után a miniszterelnöki székben.

A Medián márciusi felmérése szerint több jelölt esetén Orbán Viktort a szavazókorúak 29 százaléka tartja a legalkalmasabb miniszterelnöknek. Bajnai Gordon 16 százalékkal a második, míg három további jelölt közül Mesterházy Attila és Vona Gábor támogatottsága 9-9, Gyurcsány Ferencé 4 százalékos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.