Le akarják járatni Bajnait?

Nem jelent meg Bajnai Gordon volt miniszterelnök az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottságának ülésén szerdán. Persze hogy nem, hiszen előre jelezte, hogy külföldön lesz.

Az albizottság a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami kezességvállalással kapcsolatban kezdeményezte meghallgatásukat.

A testület ülésén jelen lévő Zdeborszky György, az MFB korábbi igazgatósági elnöke pedig azt közölte: nem tud tájékoztatást adni az ügyről, mert azzal banktitkot sértene.

Az albizottság mintegy húsz perces ülést tartott, amelyen a bizottság fideszes elnöke, Győrffy Balázs azt mondta: komolytalan a volt miniszterelnök hozzáállása az Országgyűlés munkájához. A testület a Bajnai Gordon által megadott időpontokból válogatott, a volt kormányfő azonban ennek ellenére lemondta a meghívást.

Bajnai Gordon "szórakozik" a bizottsággal, ezért az legközelebb majd csak a parlament tavaszi ülésszakán hívja meg újból, jogszabály-módosítást követően ugyanis a volt miniszterelnöknek nem lesz lehetősége kibújni a most is meglévő kötelezettsége alól - szögezte le a bizottság elnöke.

Inkább úgy tűnik, a bizottság szórakozik Bajnai Gordonnal. Legalábbis ez derül ki a volt miniszterelnök titkárságának közleményéből. Ebben leszögezik: Bajnai Gordon tiszteletben tartja az országgyűlési bizottságok munkáját, azokon korábban is részt vett és a jövőben is eleget kíván tenni ezen kötelezettségeinek.

A közleményben leírják: a bizottsági ülés meghívója november 9-i beérkezését követően Bajnai Gordon nevében volt miniszterelnöki kabinetfőnöke, Schmidt-Hegedüs Dóra 2011. november 10-én írásban jelezte az albizottság elnökének, hogy külföldi programja miatt az ülésen nem tud részt venni, és felajánlott további két, novemberi időpontot (november 23-a és november 28-a), amelyeken áll az albizottság rendelkezésére. 

A mellékelt írásos levél fényében érthetetlen, hogy a bizottság milyen alapon várta ma Bajnai Gordont a meghallgatásra. Felmerül a gyanú, hogy valójában csak egy újabb kommunikációs fogásról (mások szóhasználatával élve: szórakozásról) van szó, melynek célja az ország előtt álló súlyos problémákról való figyelemelterelés, és a volt miniszterelnök személyének lejáratása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.