Bajnai: Zsákutcába vitték az országot, vissza kéne fordulni

A 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási törvénybe foglaltan a Matolcsy György által vezetett gazdasági kormányzat ismét azzal vádolta meg a Bajnai-kormányt, hogy az hazudott a költségvetési adatokról, eltitkolta a hiány mértékét. Ezt Bajnai Gordon titkársága felmelegített rágalomnak nevezte.

A volt miniszterelnök szerint a hazugság akkor is hazugság marad, ha törvénybe foglalják. A valóság ugyanis az, hogy 2010 áprilisában 264 forint volt egy euro, most 294 forint. 2010 tavaszán az ország kockázatáért 1,7%-os többletkamatot fizettünk a hitelezőknek, aktuálisan épp 5,4%-ot.

A gazdaság a válságkezelő kormány munkáját követően újra növekedési pályára lépett, ám most lassul. A 2010. januári adó mindenkinek több nettót jelentett havi 2 millió alatt, jövőre most mindenki kevesebbet kap havi 260 ezer forintos jövedelem alatt. A vállalkozók munkahelyteremtése 5%-al olcsóbb lett 2010-től, jövőre az átlagbér környékén jelentősen drágább lesz. A 2010-es költségvetési adatokat az IMF és Európai Bizottság  és a Független költségvetési tanács rendszeresen ellenőrizte, a születő büdzséét legföljebb Orbán Viktor és Matolcsy György, a külső ellenőrzés rendszerét ugyanis mára felszámolták.

A volt miniszterelnök titkársága szerint a kormány gazdaságpolitikája zsákutcába jutott, és most az ország a fal előtt áll. Logikus lenne visszatolatni, igaz, akkor a vezetőnek válaszolnia kellene arra a kérdésre, hogy a hozzá nem értés vagy a hazugság vitt-e minket tévútra. Ezt „elkerülendő” az, aki a kormánynál ül, inkább teljes gázzal a falnak hajtana. Pedig a zsákutcából visszafordulni kell, ameddig lehet, nem pedig padlógázzal a továbbhajtani a frontális ütközésig – áll Bajnai Gordon közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.