Bajnai Gordon: a program végrehajtása fájni fog

E program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel áldozatot, lemondást, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert, de meglesz az eredménye - mondta programjáról Bajnai Gordon kormányfőjelölt parlamenti sajtónyilatkozatában.

Mint mondta, Magyarországot a gazdasági válság veszélye fenyegeti, "Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje, nincsenek fölösleges hónapjai arra, hogy az állam működtetésében végre gyökeres változtatásokat hajtsunk végre.

Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán pofátlanságnak nevezte az utóbbi hetekben kirobbant végkielégítési ügyeket az RTL Klub híradójának nyilatkozva.
Bajnai Gordon programismertetése után

Magyarországon százezrek figyelik ijedten, néha rettegve a forint árfolyamát - fogalmazott, hozzátéve, hogy késlekedés nélkül cselekedni kell, kemény de gyógyító hatású lépésekre van szükség. Bajnai hangsúlyozta: "Nem fogok tétlenkedni, nyíltságot, egyenes beszédet ígérek".

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenccel együtt érkezett a sajtótájékoztatóra, aki közölte, indítványozzák, hogy a leendő kormányfő Bajnai Gordon legyen. Mint mondta, Bajnai Gordonnak van programja a válságkezelés feladataira, és lesz többségi támogatása a Parlamentben. A miniszterelnök Magyarország következő kormányfőjeként mutatta be a jelenlegi gazdasági minisztert, majd kiment a teremből.

A kormányfőjelölt a következő hetekben egyeztetést kezdeményez a válságkezeléséhez hozzátenni tudó és akaró szakmai és politikai szervezetekkel, köztük az Országgyűlés valamennyi pártjával. - Nekem nem számít ki bal és ki jobboldali - hangsúlyozta első, miniszterelnök-jelöltként tett sajtónyilatkozatában. - Partnere és együttműködő társa kívánok lenni mindenkinek, akinek van programja és szándéka a válság megoldására, a magyar gazdaság és ezen keresztül az ország megerősítésére - mondta.Hozzátette: Magyarországnak mindenki támogatására szüksége van.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy "az előrehozott választás nem ördögtől való", de a válságkezelő kormány és az ország érdekét szolgáló, gyors és határozott lépesek végrehajtása mindaddig jobb megoldás Magyarország számára, mint bármi más; amíg a program megvalósításához megvan a parlament felelős többségének határozott és nyilvánvaló támogatása. "Mindaddig és csak addig" - jelentette ki a miniszterelnök-jelölt.

Kitért arra is: ennek a kormánynak világos a mandátuma, meghatározott időre, meghatározott feladatra vállalta a megbízatást.

Szignó a frakciótól?

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt szeretné, ha az MSZP-frakció tagjai és más pártok őt támogató képviselői is ellátnák aláírásukkal programját - mondta Horváth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak az MSZP-frakció ülésére érkezőben. A főpolgármester-helyettes szerint ez egy jelképes gesztus. Azt még nem tudják, hogy ténylegesen alá kell írniuk egy szerződést, vagy egy név szerinti szavazás fogja megpecsételni a kormányfőjelölt programját az Országgyűlésben - fűzte hozzá. Horváth Csaba azt mondta, a vasárnap esti frakcióülésen a képviselők háromnegyede jelen volt, Bajnai Gordon programjáról szinte egyhangú szavazással döntöttek.

Bajnai Gordon - életrajz

1968. március 5-én született Szegeden.

1991-ben a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakán szerzett diplomát. 1991 és 1993 között a Creditum pénzügyi tanácsadó cég munkatársa volt. 1993-ban Londonban, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD) volt szakmai gyakorlaton, majd az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt tanácsadójaként dolgozott. 1995-től a CA-IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója volt, 1999-től vezérigazgató-helyetteseként közreműködött több nagy cég tőzsdére vitelében.

2000-2005-ben a Wallis Rt. vezérigazgatója, eközben 2001-2004 között részt vett a Graboplast Rt., 2003-2005 között a Rába Rt. igazgatóságának munkájában. 2005-től a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke, a Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsának tagja. 2003-ban a Menedzserek Országos Szövetsége az Év fiatal menedzserének választotta.

2006 júliusától a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője, a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt.

2007-2008 között önkormányzati és területfejlesztési miniszterként dolgozott.

2008. május 1. óta az akkor létrehozott Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztérium vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.