Bajnai a túlélő kommunizmusról

A Haza és Haladás elnöke szerint a diktatúrákkal szemben csak a kölcsönösen tisztelt demokrácia védhet meg.

Bajnai Gordon szerint a kommunista diktatúra bűneire azért kell emlékezni most és a jövőben mindig, hogy jobban vigyázhassunk arra a demokratikus politikai kultúrára, amely egyedüliként képes megakadályozni a diktatúrák kialakulását, a történelem megismétlődését.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke hétfői, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján az MTI-hez eljuttatott közleményében azt hangsúlyozza: a diktatúrákkal szemben csak a kölcsönösen tisztelt demokrácia védhet meg.

Bajnai Gordon szerint ugyanakkor ma már látszik, nem volt elég a rendszerváltozás ahhoz, hogy megszabaduljunk a kommunista diktatúrától, ugyanis meg kell szabadulni azoktól a viselkedésmintáktól és gondolkodásmódtól is, amelyek a kommunista rendszer mindennapi hazugságait szülték.

A politikus közleményében a kommunista rezsim itt maradt darabjának nevezi az ügynökügyet, és jelzi: az Együtt 2014 olyan jogi szabályozást dolgozott ki és valósít majd meg 2014 után, amely a kommunista diktatúrának ezt az utolsó darabját is felszámolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.