Bajnai a jövő héten értékeli az évet

Jövő hétfőn, a parlament elmúlt ciklusbeli utolsó ülésnapján tart évértékelő, illetve évértékelő jellegű beszédet a kormányfő.

Bajnai Gordon tegnap csak az azonnali kérdések órájában szólalt fel, a plenáris ülésre is csak az interpellációk végére érkezett meg. A miniszterelnöki évértékelő intézményét még Orbán Viktor vezette be, 1998-ban. Ezt 2003-tól, ellenzékbe szorulva is folytatta. Bajnai jövő hétfőn várhatóan a válságkezelő kormány elmúlt időszakbeli teljesítményét és eredményeit fogja felsorolni.

Ez lesz minden bizonnyal Bajnai hosszú időre egyetlen évértékelője, ami egész miniszterelnöki munkásságának az értékelése is egyben. Tavaly áprilisban éppen egy évre (havi egy forintért) vállalta a kormányfői tisztséget.

Orbán Viktor már február elején megtartotta saját hagyományos értékelését, sorrendben a tizenkettediket. A formátumot ezt követően kampánycélra átvette Bokros Lajos. Az MDF listavezetője a Városligetben értékelt. Mesterházy Attila pedig ezen a hétvégén tartja kampánynyitó beszédét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.