Bajnai: Nem fűnyíróelv alapján készül a büdzsé

AZ MSZP-frakció találkozott a miniszterelnökkel, és megállapodtak, csak a költségvetési hiány 3,8 százalékos mértékétől tilos eltérni, minden más tétel változhat.

A stabilitásról, a növekedésről és a biztonságról szól a jövő évi költségvetés - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP-frakció hétfői tematikus ülése után Budapesten.

A kormányfő leszögezte, hogy a 2010-es büdzsé nem fűnyíróelv alapján készül, világos prioritásokat tartalmaz majd. Ezek közé sorolta a közbiztonságot, közrendet. Mint mondta, e területre többet kívánnak költeni.

A költségvetés másik prioritásaként a munka becsületének helyreállítását említette a miniszterelnök.

Az MSZP-frakció abban egységes, hogy a jövő évre tervezett 3,8 százalékos hiánycélt tartani kell - szögezte le Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese miután a képviselőcsoport Bajnai Gordon miniszterelnökkel egyeztetett a 2010-es büdzséről.

Göndör István azt mondta: csak a 3,8 százalékos hiánycél nem mozdulhat el. - Nincs kőbe vésve sem az önkormányzatoktól jövőre elvonandó 120 milliárd forint, sem a közösségi közlekedésnél megspórolandó 70 milliárd forint - válaszolta egy kérdésre a szocialista politikus.

Az MTI felvetésére, hogy a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) küldött szándéknyilatkozatban szerepel mind két tétel, Göndör István azt válaszolta: a most kezdődő egyeztetések során a feladatokról, azok átcsoportosításáról beszélnek majd először, majd utána a számokról. - A nagyságrend hasonló lesz a szándéknyilatkozatban foglaltakhoz, de nem minden áron kell azokat meghatározni - fogalmazott Göndör István.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.