Bajnai: március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014

Március 15-éig párttá alakul az Együtt 2014 választói mozgalom - közölte Bajnai Gordon, a szervezet társalapítója csütörtökön Pécsen.

A volt miniszterelnök a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület által szervezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a március 15-ei ünnepségükre már olyan pártként szeretnék hívni támogatóikat, szimpatizánsaikat, amely reményt kínál arra, hogy sikerül megszabadulni az "Orbán-Simicska uralomtól", garanciát ad arra, hogy nem térnek vissza a 2010 előtti korszak hibáihoz, bűneihez, valamint nyugalom lesz és jó kormányzás.

"Van remény, ha van összefogás. Magyarországon 2014 után korszakváltásra lesz szükség, olyanra, amellyel az ország ismét normálissá válik, a szakszerűség és a politikum egyensúlyban van. Ezt szeretnénk elérni, ahhoz azonban el kell menni az ország minden szegletébe, szembesülni a problémákkal" - fogalmazott.

Bajnai Gordon azt hangoztatta, minden ellenzéki szereplőnek felelőssége van abban, hogy "sikeresen szabaduljunk meg az Orbán-Simicska rezsimtől", és visszatérjen a jó kormányzás, valamint fontos, hogy minden szereplő realitásokra alapozott stratégiával álljon elő. 

"Az MSZP-n belül szakértelemből, szavazatból és hitelességből is van sok, de egyikből sincs elég, hogy egyedül nyerjen a jövő évi választásokon" - jegyezte meg.

A volt kormányfő szerint arra kell törekedni, hogy okosan, bölcsen, óvatosan, ugyanakkor a remény koalícióját építve, szélesítve eljussanak oda, hogy 2014-ben megszabadíthassák az országot a rossz kormányzástól. Jelezte, bízik abban, hogy a szocialista párt vezetésében is az a nézet erősödik meg, amely a szövetségkötés és a közös, jó kormányzás irányába halad.

Bajnai Gordon úgy vélte: a magyar társadalom mérsékelt jobb- és baloldalának, széles közepének megegyezést kell találni a haza, a haladás, a szolidaritás és Európa kérdésében, és a szélre kell szorítaniuk azt, aki ebben megosztásra törekszik.

Reményét fejezte ki, hogy "a remény koalíciója" nemcsak a kormányváltáshoz, hanem egy korszakváltáshoz is elegendő szavazatot kap, utóbbi legfontosabb feladatának a bizalom helyreállítását, a nyugalom megteremtését nevezte.

Bajnai Gordon arra a kérdésre, mit szólna, ha Matolcsy György lenne a Magyar Nemzeti Bank elnöke, azt válaszolta: "nem a személy számít, hanem az, hogy az intézmény küldetéséhez legyen hű az, akit annak élére kineveznek".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.