Bajnai: Magyarország lelki válságban van

A köztársasági elnök, a KDNP, a Jobbik, a Fidesz, az MSZP és a MIÉP után megszólalt a miniszterelnök is. A Kisebbségekért Díj átadásakor azt mondta: „Magyarország lelki válságban van”.

Bajnai Gordon szerint Magyarország lelki válságban van, a miniszterelnök a Kisebbségekért Díj külhoni magyarságért tagozata kitüntetéseinek budapesti átadóján azt hangsúlyozta, hogy ezért mindennél nagyobb szükség van a biztonságra, amelyhez a hovatartozás erős érzete kell.

- Magyarország az államalapítás 1009. évfordulóján és 20 évvel a rendszerváltás után nem csak egy nemzetközi gazdasági válság kellős közepén küzd a kilábalásért, de egyben lelki válságban is van - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: a lelki válságban „mindennél nagyobb szükség van a biztonságra, és a biztonsághoz a közösségformáló erőre, az identitásra, a hovatartozás erős érzetére".

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a válság okozta bizonytalanság könnyen szül „egyszerű, de ostoba, helyenként végzetes válaszokat". Az a dolgunk, hogy útját álljuk a kisebbségek ellen irányuló támadásoknak szerte a térségben - hangsúlyozta Bajnai Gordon. A díjat idén tizenegyen kapták meg, köztük több szervezet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.