Bajnai: Áder János ne írja alá a paksi egyezményt!

Miután a parlament elfogadta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló, "a nemzeti érdekkel ellentétes" törvényt, az Együtt-PM Áder Jánoshoz fordul, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a jogszabályt - ezt a választási szövetséget vezető Bajnai Gordon mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Együtt-PM azt fogja kérni a köztársasági elnöktől, ne engedje, hogy Magyarország hosszú távra feladja a függetlenségét, a biztonságát és a jólétét - fogalmazott az ellenzéki politikus. Bajnai Gordon azzal folytatta: bíznak abban, hogy az államfő a "feladatköréhez méltóan" jár el az ügyben.

Hozzátette: akik igennel voksoltak a csütörtöki parlamenti zárószavazáson, illetve akik saját üzleti, anyagi érdekük miatt reménykednek a szerződés megkötésében, azoknak azt üzenik, hogy "ne bízzák el magukat". A témában népszavazást kezdeményeztek, hogy döntsön a nép – emlékeztetett.

A volt kormányfő azt mondta, az elmúlt 25 évben "akkora merényletet a saját polgárai ellen kormány még nem követett el, mint ma a kormány és a Fidesz-frakció, amikor megszavazza" a paksi beruházást. Hozzátette, a parlamentben akkor döntenek a "rezsicsökkentésnek nevezett rezsihazugság" következő fordulójáról, amikor hatvan évre kőbe vésik a rezsi drágítását.

Orbán Viktor elment Moszkvába, lezárta a rezsiháborút és aláírásával szentesítette a kapitulációt – folytatta Bajnai Gordon. Szerinte a kormányfőnek az adósság ellen folytatott háborúban is be kellett ismernie a vereségét, mert Magyarország 21 éves hitelt vesz fel egy felesleges és drága beruházás érdekében. A kölcsönnek csak az éves törlesztő részlete 300 milliárd forint lesz évente, ami azt jelenti, hogy minden család évente százezer forintot fizet 21 esztendőn keresztül – jelentette ki. Azt mondta, a kormány három éve folytat szabadságharcot az ország nemzeti függetlenségének, szuverenitásának erősítéséért, Orbán Viktor viszont azt írta alá Moszkvában, hogy Magyarország kiszolgáltatottsága jelentősen emelkedni fog a következő hatvan évben, az energia vonatkozásában.

A választási szövetség vezetője úgy összegzett: Orbán Viktor elbukta a rezsi- és az államadósság elleni, valamint a nemzeti szabadságért folytatott háborúkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.