Bajnai: Aki nem szavaz, utána ne panaszkodjon

Sóval hintené be a Médiahatóság, a Klebelsberg központ és a tankönyvellátó helyét Bajnai Gordon.

Jobban áll a baloldali összefogás a közvélemény-kutatási eredményeknél - legalábbis ebben reménykedik Bajnai Gordon, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért szövetség vezetője az Indexnek adott interjújában.

A közvélemény-kutatásokból kiderül - így Bajnai -, hogy a szavazók többsége kormányváltást akar. A döntő kérdésnek az ellenzéki politikus azt tartja, hogy vajon a félelem otthon is tartja őket, "vagy megteszik, amit én mindig tanácsolok nekik, hogy vegyenek fel egy narancssárga pólót, tegyenek ki egy fideszes kitűzőt, dugjanak egy narancsot a zsebükbe, menjenek el, húzzák el a függönyt, és tegyék oda az ikszet, ami a változást jelenti. És, aki nem szavaz, utána ne panaszkodjon".

Bajnai a Simon-ügyet valódi botránynak és elítélendőnek tartja, de a Zuschlag-ügy és az Őszöd-ügy már a múlté, csak a Fidesz melegítette fel. "A Fidesz azért beszél Őszödről, hogy ne kelljen Paksról beszélnie, hogy ne Mészáros Lőrincről folyjon a szó, akinek a vagyonnyilatkozatát ugye nem lehet megkapni. A médiacsatornáit használva ezt eredményesen éri el. De az emberek szerintem érzik a bőrükön, hogy a jövőjük nem a Zuschlag-ügyön múlik, hanem például Pakson" - nyilatkozta Bajnai Gordon.

Az Együtt-PM vezetője Paksot az orbáni kormányzás egyik szimbólumának tartja, amiben összesűrűsödik az a három pillér, amire a kormány hazugságait építi. "A rezsihazugság, mert nőni fog az áram ára. Az államadósság elleni harc eredménye, mert nőni fog az adósság. Végül a szabadságharc újabb, sokkal nagyobb kiszolgáltatottsághoz fog vezetni, mint korábban".

Arra a kérdésre pedig, hogy "becsuknák"-e a közmédiát, Bajnai azt felelte, a Médiahatóság helyét sóval hintenék be, ahogy a Klebelsberg központét és a tankönyvellátóét is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.