Bábolnai földügy: a magosz előállt bizonyítékával

A magoszos Budai Gyula bemutatta annak a kölcsönszerződésnek az eredeti példányát, amely szerint Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere húszmillió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt. vezérigazgatójától.

Az IKR Zrt. volt az a cég, amely megnyert egy, a bábolnai önkormányzat által kiírt pályázatot egy 85 hektáros állami terület bérbeadására - emlékeztetett Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján. "Teljesen egyértelmű, hogy az események összefüggnek" - fogalmazott.

Véleménye szerint úgy tűnik, teljes mértékben igaza volt abban a feltevésben, hogy a Horváth Klára vezette bábolnai önkormányzat jogszabályellenesen adta bérbe három évre azt a 85 hektáros állami területet, amely miatt büntetőeljárás indult az ügyészségen. Bábolna olyan földterületet írt ki pályázatra, és adott bérbe, amelyre nem volt vagyonkezelői joga. Így az IKR-rel létrejött szerződés megkötésére sem lett volna joga az érintett földterületet illetően.

Mindezek alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) érvénytelennek nyilvánította a Bábolnával kötött földhasználati szerződést, és a földterület visszakerült az MNV tulajdonába.

Horváth Klára január 18-án azt közölte, hogy hamis az a kölcsönszerződés, melyben húszmillió forintot kapott az IKR Zrt. vezérigazgatójától, és hamis Budai Gyula vádaskodása, aki úgy véli, hogy emiatt a legalacsonyabb árat kínáló IKR kapta meg a 85 hektáros bábolnai földterület haszonbérleti jogát.

Ezzel kapcsolatban a Magosz szövetségi igazgatója pénteki tájékoztatóján azt üzente a polgármesternek: "jó lenne, ha befejezné a hazudozást".

A sajtótájékoztató után Budai Gyulát tanúként hallgatta meg az ügyészség a Horváth Klára elleni nyomozásban. (A magoszos szövetségi igazgató január 17-én közölte, hogy nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntette gyanúja miatt Horváth Klára ellen.)

A Komárom-Esztergom megyei település polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel az MNV az alapszerződést érvénytelenítette, semmissé vált az az ügy, melyre Budai hivatkozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.