Baán Lászlóék feljelentik a ligetvédőt verő biztonsági emberüket

A Városliget Zrt. feljelentést tesz a tiltakozó bántalmazása miatt - közölte péntek este Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

"A Liget Budapest Projekt eddig és a jövőben is csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tart elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet" - olvasható a közleményben.

"Egy, a mai napon nyilvánosságra került videófelvételen az látható, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén a tetőn dolgozó személy egy oda felmászó – a munkaterületen illegálisan tartózkodó – tiltakozót bántalmazott. A fenti elvi álláspont alapján a bántalmazás miatt a Városliget Zrt. feljelentést tesz" - közölte Baán.

Az előzmények: a ligetvédők hónapok óta tiltakoznak a Közlekedési Múzeumnál a Városliget "oktrojált" beépítése ellen, ennek során többször is összetűzésbe keveredtek a kirendelt biztonsági emberekkel. Az aktivisták egyikét, Komáromy Gergelyt az egyik őr pénteken minden előzmény nélkül hasba rúgta. Az esetről videófelvétel is készült:

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.