Azt szeretnék, ha odaadnánk a szerveinket

Október 8. a transzplantációs világnapja – az érintett szakmai- és betegszervezetek egész napos programmal igyekeznek felhívni a figyelmet a szervadományozás fontosságára.
A Szervdonáció és Transzplantáció Európa Napját az Európa Tanács kezdeményezésére 1996-ban, Genfben rendezték meg először, majd 2005-ben a WHO október második szombatját a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapjává nyilvánította.

A Transzplantáció a Megújított Életekért Alapítvány, a Magyar Transzplantációs Társaság, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Országos Vérellátó Szolgálat - Szervkoordinációs Iroda közreműködésével, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Szervdonáció és Transzplantáció Európa- és Világnapját. A rendezvény célja a tiszteletadás a donoroknak és családtagjaiknak, illetve szolidaritás a szervátültetésre váró betegek iránt. A transzplantáltak köszönetüket fejezik ki a szervátültetés lehetőségét megteremtő (donorjelentő), valamint a transzplantációt és az utógondozást végző egészségügyi dolgozóknak.

A már hagyományosnak számító délelőtti sporteseményen a szervátültetés területén dolgozó orvosok/ápolók, a transzplantáción átesett betegek és az olimpikonok – Güttler Károly, Verrasztó Dávid és Evelyn, Szilágyi Liliána, Papp Márk - úszóváltója, valamint az MLSZ ismert játékosai (ifj. Albert Flórián, Wukovics László, Telek András, Rab Tibor, Kuntics Zorán, Dr. Borbély Zoltán egykori és Sipos József jelenlegi szóvivők, Hevesi Tamás énekes, labdarúgó edző), - részvételével rendezett kispályás mérkőzés várja a látogatókat. A sportesemény háziasszonya Csisztu Zsuzsa lesz.

Délután a Four Fathers lép fel, a Hősök teréig tartó fáklyás felvonulást és egy flashmobot tartanak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.