Azt sem tudják, miért kér több év után pénzt a szolgáltató

Többéves hátralékokról küld több ezres számlákat a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. Mezőtúron. Nincs feltüntetve az összeg kiszámítási módja, de a fizetési határidő sem.

Volt, akinek 17 ezer forintos hátralékról küldött ki számlát Mezőtúron a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. Sokan kaptak kisebb-nagyobb összegű, több éves hátralékról szóló számlát. Nincs rajta, miért annyi a befizetendő összeg, amennyi, mint ahogyan fizetési határidő sem szerepel a felszólításon.

szoljon.hu riportja szerint még a 2013-as szolgáltatóváltás idején be nem szedett vízdíjakat akarja behajtani a TRV Zrt. Akkor olvasztották be ugyanis a kisvárosi vízellátást a nagy térségi ellátó tevékenységébe. Csakhogy a mezőtúriak azt hitték, a régi és az új szolgáltató tisztázta egymással a pénzügyeket. Úgy vélik, amit az új akkor elmulasztott kérni a régitől, azt évek után már nincs joga a lakosságtól követelni.

A lap megkereste a TRV Zrt.-t is. Ott elmondták, hogy volt egy időszak, amikor az egységes számlakép kialakítására vonatkozó, a kormány által elrendelt informatikai fejlesztések miatt nem küldtek vízdíjszámlát. Igaz, hogy a lakosság abban az időszakban is kapott számlát, ugyanazok a díjbeszedők vitték ki, akik a TRV-nek is dolgoznak - csakhogy azok a szemétdíjra szóltak. 

A társaságnál elmondták, hogy már 2015 óta folyamatosan, ütemezve küldik ki a fizetési felszólításokat. Törvényesen járnak el, hiszen még belül vannak az elévülési időn. A társaság szerint az aktuális folyószámla-egyenlegből visszakövetkeztethető, mikor keletkezett a hátralék. A vízmű nem számol el sem kamatot, sem kezelési költséget a kirótt hátralékra. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.