Azori-botrány: a rendőrség felfüggesztette a nyomozást

Felfüggesztette a rendőrség a napokban a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást - értesült az MTI Hírcentrum hétfőn.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában elhangzott: a döntést az indokolta, hogy az eljárást folytató Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak adatokra van szüksége az utazás szervezésével kapcsolatban, azok viszont kizárólag külföldön, jogsegély útján szerezhetők be.


Tizenkét megyei közgyűlési elnök tavaly novemberben részt vett az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, ahol az európai romastratégiáról tárgyaltak. A magyar politikusok közül többen családtagjuk, illetve mások kíséretében érkeztek az Atlanti-óceánon található, Portugáliához tartozó szigetekre.

Emiatt két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett. Arra hivatkoztak, hogy az utazást közpénzből fizették, így a rendőrség 2011 végén hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el.

A közgyűlési elnökök útját a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, de a botrány kirobbanását követően ezt és a felvett napidíjakat a résztvevők jótékonysági célra felajánlva visszafizették.

Amint arról korábban lapunkban is beszámoltunk, a résztvevők úgy nyilatkoztak, hogy az ott-tartózkodás költségét az Európai Régiók Gyűlése állta, és csak a mintegy kétszázezer forintos repülőjegyeket, illetve a napidíjat állta az önkormányzati szövetség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.