Mégis szerb - azonosították a csepeli hajléktalan-banda fejét

Dragan B. 38 éves szerb állampolgár a hajléktalanokból verbuválódott csepeli rablógyilkos-banda vezetője. A magát korábban macedónnak valló férfi ellen a hazájában elkövetett tucatnyi bűncselekményért elfogató parancsot adtak ki.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint Dragan B.-t ujjlenyomata alapján sikerült azonosítani. Az NNI szóvivője, Bartha lászló, nem kívánta kommetálni a Népszabadság értesülését, miszerint Szerbiában a férfit tucatnyi bűncselekmény gyanújával körözik. Csak annyit közölt, hogy Dragan B. ellen elfogató parancsot adtak ki a szerb hatóságok.

Itt találták meg az áldozatok holttestét
csepeli élve eltemetős gyilkosság helyszín

Dragan B-t azt követően vette őrizetbe a rendőrség, majd tartóztatta le a bíróság, hogy egy már huzamosabb ideje Magyarországon élő erdélyi fiatalembernek sikerült megszöknie Csepel "eperföld" néven ismert, hajléktalanok lakta területéről, ahol élve elásták, így kényszerítve rá, hogy megadja bankkártyája PIN-kódját.

A férfit előzőleg hajléktalan ismerősei hívták sörözni az eperföldre, ott azonban rátámadtak, megkötözték, és egy előre megásott gödörbe temették nyakig.

Míg támadói a közeli bankautomatához mentek, hogy leürítsék a kártyáját, az erdélyi fiatalember kiásta magát és megszökött. Ő értesítette a rendőrséget. Az NNI az elfogásakor még magát macedónnak valló férfi őrizetbe vétele után négy holttestet talált elföldelve a területen. Később azt közölték: az ott élő hajléktalanokra már korábban is felfigyelt a rendőrség, mivel információkat kaptak, hogy több erőszakos bűncselekmény elkövetői közülük kerülhet ki. Három hajléktalant rablásért még a tavasszal őrieztbe vettek és letartóztattak.

Az ügynek jelenleg hét gyanúsítottja van, közülük négyen előzetesben várják a nyomozás befejezését. Gyilkossággal és rablással gyanúsítják őket.

Bartha László közlése szerint az egy hónapja kihantolt ismeretlen holttesteket még mindig nem sikerült azonosítani. Továbbra is azt feltételezik róluk, hogy helyi hajléktalanok lehettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.