Az uniós tagság megerősítésére szólít fel a Magyar Szolidaritás Mozgalom

A Magyar Szolidaritás Mozgalom felhívással fordul minden magyar állampolgárhoz, hogy erősítsék meg Magyarország Európai Unióhoz tartozását José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének címzett nyilatkozatban.

A mozgalom, amely kedden juttatta el felhívását az MTI-hez, hangsúlyozta: a jelenlegi magyar kormány "mind tetteiben, mind pedig kommunikációjában egyre messzebb sodor bennünket Európától". Magyarország és a magyar polgárok jövője elválaszthatatlan az EU-tól - emelték ki, kifejtve: "közösek a gondjaink, és közösek a céljaink is".

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2012. január 13-tól Budapesten és az ország több pontján aláírásgyűjtésbe kezd, mert úgy látják, meg kell erősíteni az ország elkötelezettségét az európai értékek mellett és Magyarország szerepvállalását Európa jövőjének alakításában.

A felhívás szövege szerint az ország jóléte és felemelkedése minden eddiginél szorosabban függ a szomszédaival, európai szövetségeseivel és a tágabb nemzetközi környezettel fenntartott jó kapcsolataitól, ezért "történelmi bűn függetlenségi háborút folytatni". Egy gazdaságilag erős, azonos elveken és értékeken alapuló, demokrata közösséghez tartozni nem jelenti az ország önállóságának elvesztését - írták.

A José Manuel Barrosónak címzett nyilatkozatokat, amelyeknek aláírói megerősítik a 2003. április 12-i, Magyarország uniós csatlakozásáról tartott referendumon leadott igen szavazatukat, a mozgalom 2012. március 15-ig elküldi Brüsszelbe.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom tavaly október közepén alakult meg. Kónya Péter, a mozgalom egyik alapítója és ügyvezetője akkor úgy nyilatkozott, céljuk, hogy politikai pártoktól függetlenül felszámolják a megosztottságot, és megvalósuljon egy olyan összefogás, amely révén "egy jobb, élhetőbb, demokratikusabb Magyarország jönne létre".

Megalakulása óta a mozgalom több akciót szervezett, részt vettek a szakszervezetek tavaly novemberi forgalomlassító demonstrációiban, december közepén a kormány távozását követelték, január 2-án pedig az alaptörvény hatálybalépése ellen tiltakozó, az Operaháznál tartott civil tüntetés kezdeményezői voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.