Már ma előállhat az MSZP egy vagy két névvel

Tíz órakor megkezdődött az MSZP új pártelnökségének első, érdemi tanácskozása a párt Jókai utcai székházában. Az elnökségi tagok többsége "névajánlattal" érkezett, nyilvános tájékoztatót fél egyre ígértek.

Reggel tíz órakor kezdődött az MSZP Jókai utcai székházában a tegnap megválasztott, új összetételű pártelnökség első hivatalos, érdemi napirenddel bíró tanácskozása. A pártvezetés tagjai mind megjelentek az összejövetelen. Lamperth Mónika, frissen megválasztott elnök-helyettes azt mondta: van saját jelöltje a miniszterelnöki posztra, de ezt először az elnökség tagjaival kívánja megosztani. Kiss Péter, Mesterházy Attila és Ujhelyi István alelnökök elzárkóztak a nyilatkozattól, ahogyan az utolsók között megérkező Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök is csak a tanácskozás utánra ígért tájékoztatást.

Információink szerint a pártvezetés körülbelül fél egykor áll a nyilvánosság elé, hogy beszámoljanak az elnökségi ülésen történtekről. Forrásaink szerint elképzelhető, hogy már most előállnak egy vagy több jelölt nevével, de legalábbis egyértelműsítik, hogy párton belüli vagy külső személyt látnának szívesen az új kabinet élén. Annyi bizonyos, hogy a többi parlamenti párttal való tárgyalásokat mielőbb megkezdik a helyzet rendezése érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.