Az ügyészség konkrétumokat vár Molnár Oszkártól

További adatokat, információkat kér a borsodi főügyészség Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő feljelentése kapcsán; a kiegészítését január 28-áig várja a vádhatóság.

Martossy György főügyészségi csoportvezető ügyész, sajtószóvivő csütörtökön közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán döntött arról, hogy feljelentés-kiegészítést rendel el az ügyben. A rendőrséget, azaz ebben az esetben a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg ennek lefolytatásával. E vizsgálat részeként a feljelentőtől várnak további adatokat és ha lehetséges, újabb dokumentumokat. Erre 15 nap áll rendelkezésre.

A szóvivő elmondta, az ügy tényállása szerint a Büntető törvénykönyv (BTK) 173./A szakaszához tartozik a feljelentés, azaz "beavatkozás emberi génállományba bűntette". Molnár Oszkár a feljelentésben több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt.

Martossy György az MTI-nek korábban azt mondta: a képviselő feljelentésében orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.

A polgármesternek az elmúlt időszakban több nyilatkozata látott napvilágot, ezek - egyebek mellett - a többségében cigányok lakta településeken élő, születendő gyermeküknek szándékosan ártó terhes asszonyokról, a melegekről, és a "globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről" szóltak.

A Fidesz országos választmánya a múlt év végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt parlamenti képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.