Az SZDSZ a két nagy pártot bírálja

Elfogadhatatlannak tartja az SZDSZ az integrált oktatást ért szocialista és fideszes támadást - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese és Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Sajnos úgy tűnik, hogy oktatáspolitikájában a két párt a szegregáció mellett tette le a voksát - olvasható a két szabad demokrata politikus közleményében.

Úgy fogalmaznak: a rövid távú haszonszerzés reményében a két nagy párt "versenyt fut a mélyszegénységből, szegregációból fakadó feszültségek fokozásában", amelyek káros hatásait most is megéli a teljes magyar társadalom.
Az integrált oktatás nem csak az abban részt vevő gyerekek teljesítményére, eredményeire hat kedvezően, de egyúttal csökkenti a társadalmi feszültségeket is azzal, hogy a diákokban kialakítja és megerősíti az egymás iránti elfogadást és megértést.

A kisebbségi kormány ezért az SZDSZ szerint jobban tenné, ha ezt az oktatási elvet és gyakorlatot nem támadná, hanem inkább megerősítené. Az elmúlt években ugyanis 70 milliárd forintról 6 milliárdra csökkent az erre fordított összeg - ismertetik.

A héten Tatai-Tóth András szocialista képviselő kijelentette: vannak olyan jelek, hogy az integrált oktatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hozzátette: az utóbbi években mintha törvényekkel akartak volna elintézni olyan dolgokat, amelyeket csak szakmai, pedagógiai módon lehetséges.

Gusztos Péter azt mondta: a Fidesz politikusai évek óta parlamenti felszólalásaikban és bizottsági megnyilvánulásaikban bírálják az integrált oktatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.