Az RTL megveheti az IKO-t

Összeolvadhat az M-RTL és az IKO vállalkozáscsoport, legalábbis a Médiatanács szerdán megadta ehhez az előzetes szakhatósági hozzájárulást. Ezzel a lépéssel az RTL hat külföldi székhelyű és egy magyar szórakoztató tévécsatorna tulajdonjogát szerezné meg.

A Médiatanács szerdán megadta előzetes szakhatósági hozzájárulását az M-RTL és az IKO vállalkozáscsoportok összeolvadásához. A Magyar RTL Televízió Zrt. két médiavállalkozás - az IKO Televisions Kft. és az IKO Romania Srl. – felvásárlását megelőzően kérte az előzetes szakhatósági hozzájárulást, ami szükséges a Gazdasági Versenyhivatal végleges döntéséhez.

A két médiacég megvásárlásával az RTL hat külföldi székhelyű (Cool Tv, Sorozat+, Reflektor TV, Prizma TV, Film+ és Film+2) és egy magyar (Muzsika Tv) szórakoztató tévécsatorna tulajdonjogát szerezné meg. A médiahatóság szerint az összefonódás várható médiapiaci hatásának részletes elemzéséből kiderült, hogy a vállalkozások egyesülése nem sérti a közönség sokszínű tájékozódáshoz való jogának érvényesülését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.