Ügyvédje szerint csak most szembesült tettével Bándy Kata gyilkosa

Összeomlott a keddi rendőrségi kihallgatása során P. László, Bándy Kata feltételezett gyilkosa. Védője szerint csak most szembesült azzal, hogy mit tett. A gyanúsított kitart amellett, hogy egyedül követte el a bűncselekményt, amelynek során alkohol és drog hatása alatt állt. Vallomása szerint Bándy Kata már a saját házának kapujában állt, de a férfi támadása miatt végül elfutott az otthona elől. P. László azt állítja: megfojtotta, de nem erőszakolta meg az áldozatát.

Részletes beismerő vallomást tett a rendőrségi pszichológus Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden tartott hétórás kihallgatásán – mondta Sólymos Sára, a gyanúsított kirendelt védője a kihallgatás után újságíróknak Pécsen.

A meggyilkolt Bándy Kata feltételezett gyilkosának lakhelye, egy pécsi foglalt ház
A meggyilkolt Bándy Kata feltételezett gyilkosának lakhelye, egy pécsi foglalt ház. 2012.07.16. Fotó: Móricz Simon

Az ügyvéd közlése szerint P. László részletes beismerő vallomásában úgy nyilatkozott, hogy tettét szexuális indíttatásból, egyedül követte el, és csak az eset után szembesült azzal, hogy meggyilkolta a nőt. A gyanúsított azt vallotta, hogy alkohol és szintetikus kábítószer hatása alatt volt a nő halálának éjszakáján, így az eset elkövetésekor is.

Sólymos Sára közlése szerint a gyanúsított azt mondta: a nőt a férfi lakásának ajtajában szólította le. Ezután a nő a saját házát is elhagyva a lakásától mintegy 400 méterre lévő Vadász utca irányába ment tovább, ő pedig követte. P. László a beszámolója szerint egy Vadász utcai buszmegállónál még beszélt a nővel, onnan már ő hurcolta át a buszmegállótól ötven méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe, ahol a holttestet megtalálták. A gyanúsított azt mondta, fegyvere nem volt.

A kirendelt ügyvéd elmondása szerint a gyanúsított szexuális kapcsolatba akart lépni a nővel, de tervét nem sikerült megvalósítania. Védencét idézve Sólymos Sára azt mondta: a nő ellenállt, ezért a férfi fojtogatni kezdte; a dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt.

A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt; abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. A gyanúsított Sólymos Sára elmondása szerint a vallomásában úgy nyilatkozott, hogy a másnap a testén lévő karmolásokból és a nő nála lévő mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka. Ezután a férfi a hírekből, az internetről szerzett információk alapján szembesült tettének következményeivel.

Sólymos Sára azt mondta, P. László biztos volt abban, hogy elfogják, ezért a múlt hét második felében gyalogosan indult útnak édesanyja kelebiai otthona felé, később külföldre menekült volna. Végül Bóly mellett fogták el vasárnap délelőtt. A védő megerősítette: a rendőri intézkedés közben megsérült a gyanúsított, az orra tört el, miközben menekülés közben a földre kényszerítették.

Az ügyvéd elmondta, a rendőrök egyértelmű bizonyítékkal rendelkeznek, hiszen a nő körme alatt talált szövetminták ismeretei szerint a gyanúsítottól származnak, valamint megtalálták a férfinál az áldozat mobiltelefonját is. Sólymos Sára azt mondta, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolhatják meg P. Lászlót, s tettéért életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.

A Pécsi Városi Bíróság szerda délelőtt dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról – közölte Hajdu István, a bíróság elnöke kedden az MTI-vel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.