Az őszödi kiszivárogtató inkább kilép a DK-ból

Kilép a Demokratikus Koalícióból Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, aki a Heti Válasznak korábban arról beszélt, hogy mely szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os beszédének kiszivárogtatása mögött.

A Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke hétfői szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, a Heti Válasznak adott interjúját követően - amelyben arról beszélt, hogy akkori vezető szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os beszédének kiszivárogtatása mögött – mind balról, mind jobbról rendkívül éles támadások érték.


A férfi közölte, igyekszik mindent megtenni azért, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása kapcsán kiderüljön az igazság. Úgy fogalmazott azonban: "amire hét év másoknak nem volt elég, nem biztos, hogy nekem egy hét elég lesz".

A Demokratikus Koalíció szegedi szóvivői posztját is korábban betöltő politikus azzal indokolta kilépését, hogy kellően szabadon tudjon mozogni ebben az ügyben. Hozzátette: később azonban újra kéri majd felvételét a DK-ba.


Szabó Bálint kifejtette, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban a jövőben kizárólag magánemberként nyilatkozik majd, mert így sokkal kevésbé kell vigyáznia arra, mikor, kire tesz terhelő vagy kevésbé terhelő megjegyzést.

A politikus elmondta, azzal a talán naivnak is nevezhető szándékkal adott interjút a Heti Válasznak, hogy elérje, minden érintett nyilvánosságra hozza információit az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban. Példát említve közölte, Kiss Péter szocialista országgyűlési képviselőtől azt várná, tárja a nyilvánosság elé, milyen kapcsolatban volt Rózsa-Flores Eduardóval, hányszor találkozott vele „akár ebből, akár más ügyből” kifolyóan.

Arra a kérdésre válaszolva, milyen bizonyítékok lehetnek a kiszivárogtatással kapcsolatban, Szabó Bálint kifejtette, ő maga más belegyezése és tudta nélkül soha nem készített kép- és hangfelvételt megbeszéléseiről, Rózsa-Flores Eduardo azonban jól dokumentálta saját találkozóit. A politikus azzal kapcsolatban azonban, hogy birtokában van-e ilyen bizonyíték, kitérő választ adott.

A Demokratikus Koalíció elnöksége hétfő délelőtti ülésén hozott döntésével arra szólította fel Szabó Bálintot, hogy még ezen a héten egyértelmű, cáfolhatatlan és meggyőző bizonyítékokkal támassza alá, hogy igazat mondott az őszödi beszéd kiszivárgásának kapcsán. Erről sajttájékoztatóján a párt alelnöke, Molnár Csaba számolt be. Elmondta, ha Szabó Bálint vasárnapig nem áll elő bizonyítékokkal, akkor a DK elnöksége a párt alapszabálya alapján etikai eljárást indít vele szemben.
Az érintett tag kizárásáról csak az etikai eljárás végén dönthet az etikai bizottság – válaszolta egy kérdésre Molnár Csaba.


Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke egy, a Heti Válasznak adott interjújában beszélt arról, hogy akkori vezető szocialista politikusok állhattak Gyurcsány Ferenc 2006-os beszédének kiszivárogtatása mögött. Múlt pénteken újságíróknak elmondta: ha az érintettek nem ismerik be, hogy részt vettek az őszödi beszéd kiszivárogtatásában, akkor rövid időn, néhány héten belül megnevezi őket, illetve közzéteszi az általa összerakott információkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.